Биткойн фючърси през декември?

Биткойн фючърси през декември?

Новата интерконтинентална търговска платформа за обмен на криптовалути Bakkt ще бъде официално стартирана на 12 декември, като към момента изчаква последни одобрения от регулатора.

ICE съобщи в понеделник, че през декември Bakkt може да започне да предлага физически уредени фючърсни договори с биткойн, което ще стане първото подобно предлагане, свързано с крипто-валута, предоставено чрез новата платформа. Bakkt  ще задържи биткоини, които ще бъдат подкрепени от фючърсния договор в ICE Digital Asset Warehouse, според съобщението.

Тези фючърсни договори ще бъдат изчистени чрез ICE Clear US, друго дъщерно дружество на борсата, което е собственик на Нюйоркската фондова борса.

„Всеки фючърсен договор изисква доставка на един биткойн, който се съхранява в Bakkt Digital Asset Warehouse и ще се търгува с условията на щатския долари. Един дневен договор ще бъде обявяван за търговия за всеки работен ден на борсата“, се казва в съобщението.

Bakkt бе обявен за първи път по-рано тази година, когато ICE обяви намерението си да развие „отворена и регулирана, глобална екосистема за цифрови активи“.

По това време борсата отбеляза също така, че ще предложи еднодневен договор за фючърси на биткойн, което означава, че клиентите могат да изплатят своите фючърсни продукти, за да получат по-скоро биткоини, а не пари.

Борсата първоначално се очакваше да стартира през ноември, след като бъде одобрена от CFTC. Към момента не е анонсирана причина за отлагането за декември.

Биткойн изображение от Shutterstock

Източник

 

Leave a Reply