Биткойн счупи рекорда за всички времена от декември 2017 г.

След дълги три години, чакане цената на Bиткойн най-накрая проби рекорда за всички времена, поставен през декември 2017 г.

Дългото чакане най-накрая приключи. След три години преминаване през различни ценови нива, Биткойн най-накрая проби най-високата си стойност за всички времена, която беше достигнал през 2017 г.

Bitcoin ATH: Вълнуващо пътешествие от 2017 г.

След три дълги години на чакане, Биткойн току-що успя да надмине предишния си рекорд, достигнат през декември 2017 г. ($ 19 660 в Bitstamp).

Тези три години бяха изпълнени с всичко, което може да си представим. Биткойн премина през продължителен мечи пазар през 2018 г., при който много експерти не веднъж го провъзгласяваха за мъртъв. Струва си да се отбележи, че целият пазар на криптовалути пострада тогава. Алткоините заприличаха на мрачни сенки на предишните си върхове, повечето от тях загубиха 90% и повече от стойността си в долари.

Историческата диаграма на Биткойн предполага, че бичият пазар едва сега започва

2019 г. беше година, изпълнена с надежда. През лятото Биткойн продължи впечатляващо рали, което спря някъде около 14 000 долара през юни. Оттам нататък всичко беше надолу за биткойните, които достигнаха минимум от около 3 800 долара през март 2020 г. след пандемията на коронавируса.

Въпреки това, тъй като целият свят е осеян с бедствие и несигурност, Биткойн се измъкна, а пътят му от март досега не беше нищо друго, освен изкачване.

2020: Славна година за Биткойн

Въпреки че 2020 г. все още не е приключила, в момента Биткойн отбелязва огромни увеличения, особено ако вземем годишните минимуми като отправна точка. След поскъпване с повече от 400% след катастрофата, предизвикана от COVID19 през март, криптовалутата не показва признаци на забавяне.

Разбира се, не можем да правим бързи изводи, защото ако има една година, в която всичко може да се случи, това е 2020 г.

Бум на Биткойн и спад на златото след Ковид кризата предвижда Weiss Ratings

И все пак, заслужава да се отбележи, че това ценово нарастване изглежда не е предизвикано от интереса на дребно, както беше през 2017 г. Вместо това зад волана стоят големи и институционални инвеститори.

Както CryptoPotato съобщи, интересът на дребно нараства, но далеч не е рекордният за 2017 г. Отбелязванията на Биткойн като силен запас от стойност, се засилват едва сега, когато щатският долар започва да губи позициите си като глобална резервна валута след отпечатването на трилионите като мярка за укрепване на затруднената икономика на фона на бума на случаи на COVID19

Във всеки случай дневната графика на биткойн през 2020 г. не е нищо друго, освен впечатляваща и остава да се види колко високо може да достигне криптовалутата този път.

btc_nov30

Източник

Leave a Reply