Биткойн под $ 1K е възможно, предупреждава търговецът ветеран, Питър Бранд

Биткойн падна под 4000 долара днес, за първи път от дълбините на крипто зимата – и един ветеранен пазарен анализатор смята, че би могъл да падне още повече.

Пазарите на криптовалути са в свободно падане след обявяването, вчера, на забрана за пътувания между САЩ и Европа и продължаващата нестабилност на всички финансови пазари.

Търговецът ветеран Петер Бранд – известен с правилното предсказване на срива на пазара от връхната му точка – днес туитна коментар, който никой не иска да чуе в отговор на запитване за новото „дъно“ на Bitcoin поради коронавирус.

Четете още:Kакво казват основните финансови съветници за Биткойн


Бранд каза, че ако погледне биткойн графиката „без пристрастия“, новото дъно е потенциално „под-1000 долара“. Това е почти 80% под текущата цена, която е малко под $ 5000,

Бранд е пo-скоро бик, отколкото мечка


Бившия анализатор на стоки не е скептичен към криптовалутите – всъщност той по-често е бик, отколкото мечка по отношение на биткойн, и вярва, че параболичните увеличения на биткойн графиката биха могли да стигнат до $ 140 000.

Бранд също правилно подсказа за скок на цените през дълбините на крипто зимата, малко преди цената на биткойн да се удвои в средата на юли.

Ефекти от ограниченията поради коронавируса върху крипто пазарите


Биткойн проби през подпорите на $ 5500 и $ 5200 и дори за кратко падна под $ 4000 днес – близо до ретестване на най-ниски нива от последните 2-години преди да се възстанови с повече от $ 1000 в рамките на минути.

Цените на Алткойн също взеха големи загуби. Към момента на писането, значителни губещи бяха Етер (ETH) с 43,06% загуба, Биткойн Кеш (BCH), който е спаднал 42,85%, и XRP, който сега се търгува при многогодишно дъно от 0,13 долара.

Блокчейн конференции в световен мащаб също са претърпели ефектите на COVID-19. Предстоящият EDCON на Италия е отменен и не са обявени нови дати за Южно Корейския Nitron Summit 2020. Междувременно втората фирма, която пуска биткойн фючърси в САЩ, CME Group, обяви, че ще закрие търговския етаж днес (13 март), въпреки че търговията онлайн ще продължи както обикновено.

Източник

Leave a Reply