Биткойн на $3,100 беше крипто-дъното?

Биткойн на $3,100 беше крипто-дъното?

Колкото и мечките да казват, че Биткойн все още не е на дъното, все повече анализатори са убедени, че има голяма вероятност сривът до $3,100 да е бил най-големия за този цикъл.

Jonny Moe, популярен търговец и технически анализатор в криптоиндустрията, наскоро засегна защо е така, като обясни тази теория в три поста в Twitter. Джони, който има над 15 000 последователи обясни, че Bitcoin е на път да види първия си бичи 20-дневен и 200-дневен ход от октомври 2015 г., който дойде, след като новият пазар започна възстановяването си до достигането на най-големите върхове за всички времена.

Макар да няма видима причина за този кросоувър, Джони, наред с други анализатори, вижда като факт, че Биткойн е нарушил миналото съпротивление и има солиден потенциал да се издигне по-високо, вместо да се отдръпне драстично. Както обяснява анализаторът: кросоувърът 20-200 е „малко по-бърза версия на известния златен кръст, обикновено 50-200“.

Цената на биткойна настъпва към „Златен кръстопът“

Интересното е, че „златен кръстопът“, макар и да не е достигнат все още, ще се реализира през следващите седмици, ако Bitcoin и другите криптовалути запазят сегашния си бичи импулс.

Джони Мо не е първият, който е популяризирал теорията, че крахът през Декември е най-лошия момент от настоящия цикъл.

По думите на Джош Рагер от Ethereum World News, $3100 може би е абсолютното дъно на валутата.

Заявете своя риг за криптовалути сега

Той обръща внимание на факта, че инвеститорите на дребно са имали много поръчки за покупка в диапазона от $1800 до $3000. Това, разбира се, се отнася до теорията, че ходенето срещу тълпата на пазарите често се оказва по-добро, отколкото да вървите заедно с нея. (Макар че като цяло най-големите криптовалути са изключително, дори прекалено възходящи, което означава, че тази теория създава прецедент за предстоящ колапс.)

Втората теория, на която Rager е обърнала внимание, е фактът, че $3,100 е много привлекателна инвестиционна точка за институционални играчи и лица с висока нетна стойност, което прави по-малко вероятно Биткойн да попадне под нея. Това, разбира се, е постулация, но теорията има смисъл, особено като се има предвид, че обемите на CME фючърсния контракт на Биткойн надхвърлиха върховете на всички времена, дори при този мечи пазар.

Източник

Leave a Reply