Биткойн намира поддръжка въпреки агресивните продажби, биковете напредват

Биткойн и целият пазар на криптовалути виждат едно от първите масови отстъпления по време на този възходящ тренд.

Този тип разпродажба винаги е бил неизбежен, тъй като BTC обикновено се сблъсква с множество 20% + корекции по време на своите параболични възходящи тенденции.

Ако историята се повтори, това отдръпване ще бъде последвано от интензивен натиск върху покупката, който да му позволи да се покачи още по-високо в средносрочен план.

Един търговец отбелязва, че спот пазарът е довел до този разпродажба, като натискът от страна на продажбите върху борсите е доста интензивен.

Той отбелязва, че фактът, че е намерил подкрепа въпреки това е впечатляващ и предполага, че има сериозен натиск от страна на купувачи някъде другаде.

Биткойн набира инерция, натискът за продажби се увеличава

По време на писане на статията Биткойн се търгува с малко над 12% спад при сегашната си цена от 33 500 долара. Това отбелязва забележителен отскок от сутрешния му минимуми от $ 30 000, достигнат само преди няколко часа.

Отскокът от тези минимуми беше обещаващ досега, но биковете трябва да запазят инерцията си нагоре, за да бъде постигнат истински обрат.

BTC намира силна подкрепа от страна на купувачите, въпреки продажбите на пазара

Тази разпродажба изглежда задвижвана предимно от спот пазара, като поръчките за продажба на борси като Койнбейз оказват огромен натиск върху биткойните.

Движение към 50 хиляди долара е „на масата“, биковете защитиха ключово ниво на подкрепа

Един търговец обясни, че някъде трябва да има голяма поддръжка от страна на покупката – евентуално деривати или покупка на TWAP – която се противопоставя на това и позволява на региона с по-ниска стойност от $ 30 000 да действа като подкрепа.

„Тук има бичи аргумент, защото спот продажбите са много агресивни, но не е направено ново по-ниско дъно. И така, нещо поглъща тези продажби.“

Освен ако биткойнът не разбие подкрепата си от $ 30 000 изглежда, че това ще се окаже силна основа, от която може да израсте през следващите дни и седмици.

Източник

Leave a Reply