Биткойн е с повече търсения в Гугъл от „Доналд Тръмп“

Интересът в Гугъл за търсене на Биткойн се е увеличил до нов шестмесечен връх, след като BTC е реализирал 100% ръст през същия период. Всъщност в момента Биткойн е с повече търсения в Гугъл отколкото Доналд Тръмп.

Когато цената расте, хората търсят Биткойн

Не е тайна, че общественият интерес към „Bitcoin“ и всичко, свързано с него, се покачва с цената му. Хората са естествено любопитни за това, какво причинява цената на биткойната да скочи рязко. Те също така искат да знаят какво е Биткойн и дали сега е подходящо време да го задържат, купуват или продават.

Четете още: Биткойн спечели търговската война между САЩ и Китай

Неотдавнашното рали на Биткойн над $ 8K накара повече хора да искат да научат повече. Понастоящем броят на търсенията е най-висок от средата на декември 2018 г. насам. Освен това се предвижда този брой да достигне нива, които не са наблюдавани след пиковата цена от края на 2017 г.

bitcoin google search trends

Тенденциите в търсенето с Гугъл са един от най-добрите онлайн ресурси за измерване на обществения интерес в реално време към Биткойн.

Това беше демонстрирано в началото на април, например, когато Биткойн избухна след мечия спад. Гугъл търси биткойн.

Днес той е по-популярен от други големи термини за търсене като SpaceX, Tesla, Elon Musk и дори Доналд Тръмп.

Donald Trump bitcoin

Освен това по-голямата част от търсенията на Доналд Тръмп са ограничени до САЩ. Докато търсенето на Биткойн е глобално със значителна активност на всички континенти.

Четете още: Етериум е много над Биткойн, според Майк Новограц

През 2018 г. „Какво е Биткойн“ е начело на категорията „Какво е…?“ В Обединеното кралство и в САЩ.

Топ 10 на държавите, търсещи Биткойн

Всъщност десетте страни с най-голям интерес сега (с изключение на Св. Елена) са:

Нигерия
Южна Африка
Гана
Холандия
Австрия
Швейцария
Сингапур
Словения
Австралия
Германия

Къде в САЩ търсят за Биткойн?

В САЩ щатите, в които Биткойн се търси повече от Donald Trump, могат да ви изненадат.

Топ 10 щати/региони са:

Хавай
Невада
Калифорния
Вашингтон
Ню Йорк
Юта
Колорадо
Ню Джърси
Окръг Колумбия
Аляска

Яйцето или кокошката?

Така че цената предхожда интереса или интереса предхожда цената?

Всъщност съществуват доказателства и за двете. Както Bitcoinist съобщи по-рано този месец, обемът на туитовете и Google Search Volume Index (SVI) бяха установени като водещи ценови индикатори за Биткойн и Етериум, според изследване, публикувано от Southern Methodist University.

google search bitcoin

Това изследване обаче се фокусираше предимно върху края на 2017 г. и едновременния интерес към продажбите на дребно, който вероятно подхранваше ръста до 20 хил. долара. Трябва да се отбележи, че обемът на туитовете е много по-надежден показател за потенциалното увеличение на цените, отколкото търсенията с Гугъл – които са склонни да изостават при движението на цените.

В последно време търсенията с Гугъл показват, че се покачват ден-два по-късно. Например спонтанното нарастване от 1000 долара, което се случи на 1 април, беше последвано от рязко търсене на 2 и 3 април. Това предполага, че широката общественост търси повече информация за Биткойн, след като е видяла, че цената вече е нараснала (и е обхваната от основните медии).

В същото време обемът на туитовете за #bitcoin нараства постоянно от март. В момента той е около 30 хиляди на ден, макар и все още по-нисък в сравнение с периода преди ноември-декември 2018 година.

Възстановяването

Като цяло цифрите показват, че интересът се връща, тъй като цената на BTC изглежда прескочи дъното. Съответните показатели като мнозинството Mayer и много пазарни анализатори също предполагат, че пазарът на мечки е приключил.

Четете още: Европейски институт по Блокчейн ще бъде създаден в Германия

Ако това наистина е така, тогава някои скандални прогнози за цените на биткойните може да не са толкова възмутителни в бъдеще. С основите по-силни от всякога и с променящите се пазарни настроения, новият бичи пазар изглежда да е зад ъгъла, ако последните няколко седмици са нещо, на което да се позовем.

Така че, ако тези тенденции са нещо, на което да се вярва, „Биткойн“ без съмнение ще се превърне в най-популярната дума за търсене.

Цената в крайна сметка ще достигне ли $ 100K в бъдеще, както очаква Макс Кейзер? Ако е така, със сигурност можете да заложите, че търсенията ще се покачат.

Източник

Leave a Reply