Бинанс Койн, ЕОС и Стелар биха могли да възобновят възходящата си тенденция въпреки растящата доминация на Биткойн

Докато алткоините продължават да падат, Биткойн увеличи своето господство над пазара, достигайки 68% за първи път от началото на 2017 година. Някои видни членове на индустрията дори прогнозират, че BTC ще улови 80% от пазара. Този технически анализ ще оцени дали Бинанс Койн, ЕОС и Стелар имат потенциал да възстановят възходящата си тенденция, въпреки движението на пазара.

Бинанс Койн

Бинанс Койн успя да се търгува над 7-седмичната пълзяща средна за повече от 6 месеца, като анулира всички мечи сигнали по пътя. Въпреки това, последният сигнал за продажба, даден от TD Sequential Indicator в средата на юни, не може да бъде пренебрегнат. Оттогава BNB коригира близо 39%, като падна под 7-седмичната пълзяща средна за първи път от края на декември.

Четете още: Бинанс или Байнанс?

Досега натискът върху продажбите зад тази криптовалута не беше достатъчно силен, за да я сведе до 30 или 50-седмична пълзяща средна. Освен това, миналата седмица се появи модел с „чукова свещ“. Това е обръщане на свещта, което сигнализира потенциална капитулация от страна на продавачите и обрат на ценовата посока.

Запознайте се с Койнбейз тук

Движение над 7-седмичната плъзгаща се средна, базирана на 1-седмичната графика, може да потвърди перспективата, дадена от модела на чуковата свещ. Пробив над предишния връх от $ 39.60 ще потвърди, че Бинанс Койн е готова да продължи възходящата си тенденция и може да достигне по-високи върхове.

Binance Coin / Tether price chart
BNB/USDT by TradingView

Ако BNB наистина е на път към нови годишни върхове, индикаторът за корекция на Фибоначи може да помогне да се идентифицират различните ценови точки, които биха могли да действат като бариери поради високите нива на предлагане около тях. По този начин, пробив над 23,60% корекционната област на Фибоначи, която е около $ 31,20, може да проправи пътя за Бинанс Койн, да се опита да тества следващите нива на съпротива около $ 33.85 и $ 39.60.

Обаче, ако обратното формиране на свещта се анулира, натискът върху продажбите на BNB може да се ускори с потенциала да се свали тази криптовалута поне до 30-седмичната движеща се средна, която е около $ 21.85. Това е точно там, където нивото на корекция на Фибоначи е 50%, но преди да стигне до него, BNB ще трябва да наруши подкрепата, предоставена от нивото на Фибоначи от 38.20%.

Binance Coin / Tether support resistance
BNB/USDT by TradingView

ЕОС

След повишението от 458%, което започна в началото на декември 2018 г., EOS се върна с почти 62%, след като достигна 8.65 долара на 31 май.

Сега, когато достигна 65-процентното ниво на корекция на Фибоначи на 1-седмичната графика, моделът на чуковата свещ изглежда се е появил миналата седмица, като посочва потенциален обрат в посоката на тенденцията от мечи към бичи пазар.

EOS / U.S. dollar hammer chart
EOS/USD by TradingView

По същия начин, сигнал за покупка беше даден от TD Sequential Indicator в тридневната графика, предсказвайки възходяща корекция от 3 до 12 дни. Този бичи сигнал ще бъде валидиран, ако видим зелена свещ, която се търгува над предходната такава. Възходящата корекция може да е насочена към 6,70 долара, което ще представлява 66-процентен скок. Тя ще помогне на ЕОС да затвърди възходящата си тенденция.

EOS U.S. dollar candle series chart
EOS/USD by TradingView

Ако това, което може да се види в по-големите времеви рамки, е правилно, тогава моделът с двойно дъно може да се развие в еднодневната графиката.

Четете още: Койнбейз добавя ЕОС, представя нова функция за сигурност

Запознайте се с Койнбейз тук

ЕОС може да достигне до $ 3.30, за да формира второто дъно и натискът за покупка ще трябва да нарасне значително около тази зона, за да го превземе обратно и да пробие съпротивата около $ 4.30 и поне да достигне следващото ниво на съпротива на $ 6.

Въпреки това, ако ЕОС спадне до $ 3.30 и обемът не се повиши, всички бичи сигнали, обяснени по-рано, могат да бъдат анулирани и тази криптовалута може да се опита да тества 78.60 Фибоначи зона за корекция около $ 3 до $ 2.80.

EOS U.S. dollar rebound chart
EOS/USD by TradingView

Стелар

Стелар няма страхотна година по отношение на ценовото действие поради крайната волатилност, през която премина.

След най-ниското ниво от 06 февруари 2019 г., когато XLM достигна $ 0.073, той преживя тримесечно бичо рали, което го доведе до $ 0.162 на 16 май, което представлява увеличение от 120%. Оттогава тази криптовалута е загубила почти цялата стойност, която е спечелила, като се е сринала до $ 0.076 на 17 юли.

Четете още: О, БОЖЕ МОЙ! Японският финансов гигант Nomura инвестира в Omise 

Въпреки значителния натиск, който XLM преживя, сега изглежда има бичи въртящ се върх на свещ, формиран миналата седмица, сигнализиращ за потенциално възстановяване на възходящата си тенденция. Това се смята за обратен модел на светилника, който се развива в дъното на низходящ тренд и има потенциал да промени посоката на тенденцията от мечи към бичи.

Въпреки че настоящият седмичен свещник изглежда като мечи, който може да обезсили бичи формацията, все още е твърде рано да се каже дали свещникът за тази седмица ще завърши с мечи или бичи позиции.

Stellar Lumens / U.S. dollar spinning top
XLM/USD by TradingView

Въпреки това, моделът с двойно дъно изглежда се развива на 3-дневната графика, като XLM е стигнал почти до нивото, на което е започнал да се покачва, което може да позволи на седмичния свещник да се затвори в бичи позиция. Може да се използва скок в обема като силна индикация, че този модел ще бъде валидиран, което впоследствие ще потвърди образуването на въртящ се връх, наблюдаван в 1-седмичната графика.

Запознайте се с Койнбейз тук

В допълнение, сигнал за покупка е даден от TD Sequential Indicator, добавяйки доверие към обратните модели, наблюдавани през 1-седмичната и 3-дневната графика.

Stellar Lumens / U.S. dollar TD Sequential Indicator
XLM/USD by TradingView

Интересно е, че моделът на „главата и раменете“ се оформя на 1-дневната графика от 10 юли. В момента XLM може да формира дясното рамо и може да падне до около $ 0.082, преди да отскочи до около $ 0.094. Пробив над това ниво би могъл да се осъществи чрез повишаване с 22,5%, изчислено чрез измерване на височината от деколтето до главата на формацията.

Четете още: Какво се случва с Биткойн в момента?

Струва си да се отбележи, че движение под $ 0.080 може да обезсмисли модела на главата и раменете и да развие по-нататъшно понижение под нивото от 06.02.2019, което може да застраши всички бичи модели, наблюдавани в по-големите времеви рамки.

Stellar Lumens / U.S. dollar head and shoulders pattern
XLM/USD by TradingView

В заключение

След големия подем, наблюдаван в повечето криптовалути, всички те изглежда са достигнали до точката на изчерпване на възходящите си тенденции. Въпреки това, в някои криптовалути корекцията не е толкова ярко изразена, колкото отдръпването на XLM. Въпреки това изглежда, че има различни бичи модели, които могат да сигнализират за продължаване на възходящия тренд.

Бинанс Койн и ЕОС биха могли да изработят модел на чукова свещ в седмичната си таблица, докато Стелар вижда въртяща се свещ. Това се считат за форми, които предполагат, че покачването може да се възобнови, ако обемът започне да се повишава. Въпреки това, предвид непредсказуемостта на пазарите, би било разумно да се постави стоп загуба, ако пазарът анулира тези сигнали.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply