Банков гигант казва, че Рипъл ще промени начина, по който се движат парите по света

Президентът на японския банков гигант SBI Holdings заяви, че Рипъл и XRP ще променят фундаментално света на трансграничните плащания.

В последната си актуална информация за бъдещето на SBI Holdings, изпълнителният директор Йошитака Китао казва, че цифровата валута ще увеличи скоростта на международните парични преводи и ще намали разходите, съобщава Coin Post.

Четете още: На банките струва по-малко да партнират с Рипъл, отколкото да създават свои собствени криптовалути

„Аз станах директор на Рипъл, която управлява XRP. Ние ще развием бизнеса с преводи по целия свят.

В допълнение към разпределената технология на DLT, XRP ще позволи парите да се обменят по целия свят по-бързо и на по-ниска цена. „

Коментарите на Китао идват на фона на нарастващата критика от страна на крипто-влиятелни лица. Хора като Макс Кейзер и Чарли Шрем, които твърдят, че стейбълкойна на Фейсбук ще премахне нуждата от XRP.

Дейвид Шварц от Рипъл отговори на тези коментари. Той каза, че те показват фундаментална липса на разбиране за това как работи XRP. Те също така игнорират предимствата на цифровия актив пред Биткойн. Самият факт, че банков гигант като SBI Holdings изказва положително мнение, говори за стойността на Рипъл.

„Обичам мненията за XRP, които не показват никакви доказателства за разбиране на XRP. Това е биткоин минималистично мислене, че има само биткойн и всичко останало.“

Източник

Leave a Reply