Анатомия на криптовалутите: 6 начина да печелите с крипто през 2021 година

Криптовалутата е всъщност по-добра валута; това са добри пари. Всеки в криптовалутата е там, за да печели пари… не всички обаче го правят!

Подобно на акулите в дълбоките океани е пълно с измамници, които са наводнили криптопространството. Те са сред най-добре печелещите в тази област. Междувременно престъпниците са спечелили 4,4 милиарда щатски долара само през 2019 г. Всичко това само докато седят в къщите си и играят трикове с интернет… благодарение на криптовалутата!

Измамниците ще станат още по-добри … това е психология! Подобни видове измами на високо ниво, макар и разтърсващи, никога не са осакатявали индустрията. Криптовалутата се подобрява напук на обратните прогнози, а експертите виждат само по-светъл свят за вбъдеще. Ясна индикация, че индустрията е устойчива и си струва да се инвестира в нея.

Както можете да видите, красивите пари съществуват в крипто пространството. Необходимо е само да научите няколко трика и потока се насочва към джоба ви. Тази статия показва как можете да печелите истински пари с криптовалута.

И така, как можете да направите истински пари с криптовалута?

Купете & ХОДЛ-вайте

Купувай и ХОДЛ-вай (HODL, Hold on for Dear Life) е фраза, използвана в криптовалутната общност за закупуване на криптовалутата и задържането й с надеждата, че монетата един ден ще се продаде на по-висока цена.

ХОДЛ е един от най-лесните и бързи начини да печелите пари с криптовалута. Тук просто се научавате как да купувате и чакате с търпение, преди да продадете. Най-просто казано, по този начин печелите пари чрез този метод.

Как да купя Биткойн?

През 2017 г. цената на биткойните нарасна от $ 974 на $ 20000 за по-малко от година. С други думи всеки, който е купил биткойн през януари 2017 г. и го е продал през декември същата година, е увеличил парите си с колосалните 2000% само за една година!

Една седмица през юли 2010 г. биткойнът нарасна от $ 0,008 на $ 0,08 за пет дни. Това беше 1000% ръст за рекордните 5 дни.

Този метод е силно приложим и в други криптовалути, включително Етериум, Бинанс, Монеро и всички други, които имат съществена употреба.

Криптовалутни дивиденти

Това е още един лесен и чудесен начин да печелите пари в крипто света. При купуване и ХОДЛ-ване печелите пари само когато продавате монетата си на по-висока цена, отколкото сте я купили. Някои криптовалути обаче имат добър начин да възнаградят търговците – чрез крипто дивиденти!

С монети като Neo, Neblio, KuCoin, CEFF и т.н., търговците правят пари, като просто държат монетата в тяхната сметка. По този начин не е нужно да купувате или да притежавате криптовалута, получавате заплащане за поддържане на валутата в обращение!

Например Neblio, който се разглежда като конкурент на Етериум и NEO, дава годишна възвръщаемост от 10% от общите авоари.

Залагане на криптовалута

Залагането е процес на задържане на монети в портфейл с жива криптовалута. Той съчетава потенциала за печалба от покупка и ходл и тези от дивиденти от криптовалута.

При залагането купувате валута и я държите, докато чакате да я продадете в бъдеще на по-добра цена. След това криптовалутата ви изплаща дивиденти за периода, в който държите валутата, във форма, известна като „двойна печалба“.

Крипто, които използват тази система, ви плащат за защитата на тяхната крипто мрежа. Тези криптовалути включват: PIVX, Navcoin и декрет. Това е най-умният начин да печелите пари от криптовалути с по-малко усилия.

Криптовалутни центрове

Криптовалутата е изградена върху блокчейн технология. С други думи, криптовалутата е цифрова книга, където транзакциите се записват в реално време и хронологично след това се публикуват за проверка.

Тези операции се нуждаят от мастърнода. Мастърнод е компютър, който прави счетоводната книга достъпна и актуална в реално време. Мастернода действа като сървър, който може да бъде хостван на всеки компютър, включително вашия!

Хостингът на мастернода обаче има някои изисквания. За много криптовалути се изисква да имате определен брой монети в акаунта си. Този брой варира от 1000 до 2500 в зависимост от криптовалутата, в която инвестирате.

В този случай получавате пари, за да поддържате запис в реално време на транзакциите в мрежата за криптовалута. Този процес изисква някои технически умения, следователно е добър за напреднали потребители.

Мастърнод се счита за консенсусен метод за доказване на валути на дялове. Например DASH изисква 1000 монети, за да създаде възел с приблизително 7% годишна възвръщаемост на инвестициите.

Добив на криптовалута

Вероятно сте срещали всички тези изскачащи прозорци, които предлагат да ви покажат как да копаете биткойни. Майнингът е един от най-сигурните начини да печелите пари в криптовалута, особено когато говорим за алткойни.

Копаенето включва добавяне на записи за транзакции към верига от транзакции в публична книга. Процесът изисква висока изчислителна мощ, за да бъде печеливш. По тази причина добивът изисква да инвестирате до голяма степен в оборудване; закупуване, настройка и поддръжка.

Комплексната работа в този процес се извършва от компютъра. Вие просто го настройвате и го оставяте да решава сложните математически задачи. Миньорът получава награда за всеки успешно решен проблем. Както беше посочено по-рано обаче, това изисква мощен процесор, който ще надмине другите компютри в пула, за да разреши колкото се може повече проблеми.

Ригове за добив на криптовалути

Например, по този начин можете да печелите пари, добивайки биткойни.

Добивът на биткойни се измерва в единици, наречени „блокове“. За всеки завършен блок в момента миньорът получава 12,5 биткойна като награда.

Дневна търговия

Това е един от най-често срещаните начини за печелене на пари в криптосферата. Включва проследяване на цените на валутите, като постоянно ги купувате и продавате. Това със сигурност не е за начинаещи. Необходими са напреднали аналитични и технически умения, за да спечелите добри пари.

Докато 80% от инвеститорите в криптовалута вярват, че дневната търговия е единственият начин да се печелят пари в криптовалута, статистиката показва друга страна от нея.
Например, според cointelegraph, 80% от дневните търговци се отказват през първите две години. Освен това активните търговци губят 6,5% годишно, добавя cointelegraph.

Как да купя Биткойн?

Независимо от това, докладът установява, че търговците с до 10 години отрицателен опит продължават да търгуват. Може би е така, защото друг доклад разкрива, че 90% от дневните търговци губят пари безмълвно.

Тези статистически данни са страшни, ако не и ужасяващи. В други случаи обаче някои момчета правят пари чрез този метод, а други вярват, че това е единственият начин да се правят пари с криптовалути. Така е, с подходящи инструменти и умения, това без съмнение е най-възнаграждаващият начин за печелене на пари с криптовалута.

Финални мисли

Криптовалутната индустрия се развива бързо. Изминаха няколко години, откакто тя се появи. През годините крипто се обърна към милионери и източи доста от милионите им. Да, можете да правите интелигентни пари с криптовалута. Колко… Зависи!

Всичко зависи от вашите управленски умения и доколко умели сте за крипто-търговия.

Източник

Leave a Reply