Анализ на цената на Биткойн: 7-дневната корекция привърши

Биткойн изпита корекция в цената от годишното най-високо ниво, която доведе до спад от $ 14,000 до $ 9,600. Низходящият тренд се обърна нагоре в рамките на последните 24 часа. Това доведе до връщане на ценовите нива към POC (Point of Control) около $ 11,300.

30-минутна графика на Биткойн

30-минутната графика на BTC ясно показва най-скоро формирания низходящ канал. Ценовото действие се оказа низходящ импулс, който доведе до срив около $ 9,800. След него биковете си възвърнат контрола и постигнаха пробив в посока нагоре. Сегашната пазарна цена стои около видимия диапазон POC и 0.382 ниво на корекция. За цената на Биткойна сега е все по-вероятно да се повиши до годишните върхове през следващите седмици на юли.

Четете още: Рекордните нива на хешрейт показват, че доверието в Биткойн никога не е било по-високо

Запознайте се с Койнбейз тук

Последният пробив би трябвало отново да осигури доверие за купувачите и в крайна сметка да ескалира във FOMO.

Можем да видим, че алткоините се борят да влязат в играта, докато BTC продължава нагоре.

Минимизирайте риска, максимизирайте потенциала на Вашите входове/изходи

entry

Най-добрият метод за улавяне на спадовете и покачванията на биткойн и другите алткоини е известен като „мащабиране“. При него търговецът купува/продава на малки стъпки за определен период от време, за да постигне най-добрата средна стойност за долар. Обикновено това се наблюдава при по-големи времеви скали за традиционните пазари като фондовия пазар. Тази техника обаче прави чудеса за управление на риска при търговия с криптовалутите в рамките на по-кратки срокове.

Основната причина за въвеждането на техниката на средната стойност на долара, когато навлизате или излизате от пазарни позиции, е да минимизирате риска чрез неутрализиране на краткосрочната волатилност. Този рутинен метод обаче премахва ирационалното и емоционално вземане на решения от процеса.

Четете още: Китайската държавна медийна агенция обяви, че Биткойн е безопасно убежище в скалист свят

Чрез мащабиране на и излизане от пазара, търговецът дава възможност на самия себе си да спре да се притеснява за пазара за известно време, тъй като те изпълняват предварително определена стратегия.

Не е определен процент, в който всеки търговец трябва да се мащабира. Въпреки това, 25% от позицията им при всяка (3) цел на печалбата ги оставя с останалите 10/25% от пълната си позиция все още в монетата, ако смятат, че цената ще се повиши.

Цялата идея зад „мащабирането“ на пазарни позиции и излизането от нея е усредняването по отношение на най-добрия рентабилен достъп, докато управляваш риска. Това позволява на търговеца да възприеме поток с пазара и да бетонира позициите си, за разлика от тогава, когато става „всичко в“ на една точка. Това се нарича „бягане с тенденцията“, където търговецът просто купува, тъй като търговията върви в негова полза.

Това означава, че ако крипто активите „се изпарят“, търговецът ще загуби само процент от пълната си пазарна позиция.

Неблагоприятно е, че когато сте на позицията си (вземане на печалба или стоп загуба), вие отваряте място на търговията да расте вместо да се панирате и да излезете твърде рано, излагайки ясни точки на печалба/изход, които отнемат емоционалното вземане на решения (продажба от паника).

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply