Американският директор на Националното разузнаване призовава SEC да подкрепи Биткойн и крипто компаниите

Джон Ратклиф, американският директор на националното разузнаване, е изпратил писмо до Комисията за ценни книжа и борси (SEC), в което изразява загриженост относно контрола на Китай върху Биткойн и крипто.

The Washington Examiner съобщава, че Ратклиф е писал този месец на председателя на SEC Джей Клейтън с опасения относно господството на Китай над световния сектор за копаене на криптовалути, както и плановете на китайското правителство за създаване на контролирана от държавата цифрова валута.

Броят на институционалните инвеститори в криптовалута достигна до небето според изпълнителния директор на Рипъл Брад Гарлингхаус

Съобщава се, че Ратклиф иска SEC да приложи регулаторна рамка, за да улесни американските компании за криптовалута да работят и да се конкурират с китайски фирми.

Ратклиф прикачи писмо от 2018 г. от американския сенатор Том Котън, призоваващо SEC да приеме по-ясни разпоредби за цифровите валути.

Статията на Washington Examiner следва доклад на Breitbart от миналия месец, в който се посочва, че администрацията на Тръмп също се притеснява, че неясните и строги регулаторни политики от SEC поставят американските компании в пространството на цифровите валути в неравностойно положение на световната сцена.

Историята на Breitbart също съобщава за опасенията на Котън. Според сенатора липсата на регулаторна яснота представлява риск за националната и икономическата сигурност на САЩ.

„Нашето правителство не трябва доброволно да отстъпва тази основа, като не успя да създаде равни условия за базираните в САЩ компании чрез разработването на ясна политика, която им позволява да се конкурират справедливо срещу чуждестранните конкуренти.“

Източник

Leave a Reply