XRP Ledger може да помогне на банките да създават стабилни монети

Главният инженер в Рипъл Дейвид Шварц обяснява как XRP регистърът може да помогне на банките и други институции да създадат свои собствени стабилни монети с помощта на нов инструмент.

Емитиране на стабилни монети на XRP Ledger

В статията Дейвид Шварц напомни на общността за решението на OCC взето миналото лято, с което се разрешава на банките да съхраняват криптовалути за своите клиенти и да предоставят услуги на крипто бизнеса.

Друга стъпка към крипто регулирането и легализацията направена от OCC наскоро, беше разрешението на банките да пускат възли за публични блокчейни, които поддържат и използват стабилни монети базирани на щатския долар, за плащания.

SEC признава използването на XRP като средство за трансгранични плащания

Техническият директор на Рипъл каза, че финансовите институции могат да използват XRP за издаване на собствени стабилни монети и новата платформа, наречена „Издадени валути“, може да им помогне да го направят.

Нов инструмент за стартиране на цифрови активи на XRPL

„Издадени валути“ е функционалност, която може да се използва за излъчване и управление на цифрови активи, както и гореспоменатите стабилни монети.

За да направи това, издателят трябва да създаде акаунт, да избере опциите за конфигурация, от които се нуждае, за да създаде конкретна стабилна валута. Техническият директор на Рипъл обещава, че стабилните монети могат да бъдат създадени по лесен и сигурен начин и ще намалят бизнес рисковете.

За да създаде стабилна валута, банката трябва да се свърже с локален XRPL възел или да използва облачната инфраструктура. Издателят трябва да настрои портфейл, да избере желаните настройки за стабилни валути и да изпрати конфигурационна транзакция в XRP книгата от управляващия акаунт.

Източник

Leave a Reply