Вече можете да купите XRP с дебитни и кредитни карти през Changelly

Популярната борса за обмен на криптовалути Changelly, която предлага няколко десетки валути, обяви чрез Twitter, че потребителите могат да закупят XRP токени с Visa и MasterCard дебитни и кредитни карти. С това улеснение се премахва бариерата за навлизане в пазара на криптовалутите.

Нововъведението е постигнато чрез партньорство със Simplex, процесор за плащания за пазара на криптовалути.

Потребителите получиха имейл, в който ги уведомиха, че могат веднага да направят покупката:

„Време е да купите XRP сега! Преобразуване на USD или EUR до Ripple. Големи новини за феновете на Ripple и мъдрите инвеститори! Можете да закупите безпроблемно XRP от Changelly чрез нашия партньор Simplex отсега нататък. Опитай! Най-добри инвестиции, промяната.“

Промяната позволява на потребителите да търгуват няколко различни криптовалути, въпреки че плащат такса от 0,5% и има ограничения според юрисдикцията на потребителя.

JPMorgan: Има 60% шанс за рецесия в САЩ до 2020 г., алтернатива ли са криптовалутите?

Опциите за закупуване на крипто с кредитни и дебитни карти се увеличават

Докато навлизането на пазарите за криптовалути чрез кредитна карта обикновено не се препоръчва, този вариант най-малко дава на тези, които са финансово стабилни, по-лесен вариант за закупуване на коини.

Сделките Fiat-crypto са все още много ограничени, макар че това се променя в последно време, особено с пристигането на институционални инвестиции.

Changelly далеч не е първият, който предлага такива услуги. Криптовалутите са достъпни за търговия с USD на няколко други платформи, включително Bittrex, CoinField и Wirex.

Миналата седмица бе разкрито, че Nexo става първата платформа, която предлага обезпечение, гарантирано от XRP, за кредити до 2 милиона долара. Борсите са в постоянна крипто-битка помежду си, като всяка една непрекъснато се опитва да надделее над другата с нови функции и услуги, за да бъде най-добрата на пазара.

Coinbase преди предлагаше лесни трансфери с кредитна карта. Това вече не е така, след решението на големите американски банки да забранят закупуването на крипто с кредитни карти. Посочената причина за тази забрана е нестабилността на пазара.

Въпреки тези сътресения, пазарът на криптовалути и самите борси имаха отлична 2018 г. – поради огромния интерес, проявен от финансовите институции и предприятията. Мнозина смятат това за ключов фактор за растежа на пазара след като законодатели и световни организации бавно разработват разпоредби, които позволяват иновации и защита на потребителите, пазарът може само да расте.

2019 може наистина да бъде годината, в която криптовалутите действително политат.

Източник

One Reply to “Вече можете да купите XRP с дебитни и кредитни карти през Changelly”

Leave a Reply