XRP падна под Лайткойн (LTC), след като Койнбейз обяви спиране на търговията

XRP спадна с още 22 процента, отстъпвайки позицията си на Лайткойн (LTC)

Според данните, предоставени от OnChainFx на Messari, XRP е спаднал под Лайткойн след съобщението за спиране на търговията в Койнбейз.

Заслужава да се отбележи, че OnChainFx взема предвид ликвидната пазарна капитализация на криптовалутата, която се счита за по-надеждна методология.

Messari
Изображение от messari.io

Все още има разлика от 2 милиарда долара между XRP и Лайткойн в CoinMarketCap, водещият сайт за данни за криптовалутите.

Койнбейз дърпа щепсела при XRP търговията

В публикация в блога си на 29 декември Койнбейз, най-голямата борса в САЩ обяви, че ще спре търговията с XRP на 19 януари 2021 г., поради заведеното от SEC дело срещу Ripple Labs миналата седмица.

Пол Гревал, главен юридически директор на компанията каза, че екипът ще продължи да наблюдава най-новите правни събития около XRP:

Стремим се да предоставим на нашите клиенти достъп до широк набор от активи, всички от които се оценяват спрямо нашата рамка за цифрови активи, за да се оценят фактори като сигурност, съответствие и привеждане в съответствие на проекта с нашата мисия за създаване на отворена финансова система за света. Ние приемаме сериозно всяко решение за промяна на достъпа на нашите клиенти до един от тези активи.

Койнбейз се присъедини към Bitstamp, OKCoin и няколко по-малки борси, които предприеха стъпки за делистване на токена.

Поради плановете си да стане публично дружество през следващата година, базираната в Сан Франциско компания се очакваше да извади XRP от платформата си сега, когато токенът се счита за нерегистрирана ценна книга от регулатора.

XRP портфейлите обаче няма да бъдат засегнати от преместването. Криптовалутата все още ще бъде достъпна в Coinbase Custody.

Койнбейз също ще участва в еърдропа на Spark (FLR), след като взе решение в последния момент да се присъедини към списъка на участващите борси в началото на декември.

XRP се срива с още 22 процента

XRP е потъна с още 22 процента при обявяването на спирането, като е спаднал до $ 0,219 в 4:13 UTC.

Неговият колапс развълнува останалата част от пазара на криптовалути, като Stellar (XLM) спадна с над седем процента.

Източник

Leave a Reply