XRP е оценен като крипто-валута номер едно за техника в криптографските оценки на Weiss

XRP е оценен като крипто-валута номер едно за техника в криптографските оценки на Weiss

Агенцията за финансови рейтинги Weiss чрез своя отдел за оценка на различните валути, наскоро публикува своя доклад и резултатите не бяха съвсем това, което общността би очаквала. Докато много проекти постигнаха оценка „А-“, когато става въпрос за технология и приемане като цяло, малко криптоси успяха да достигнат до „Б-“ по отношение на общите рейтинги.

Bitcoin (BTC), Ripple (XRP) и EOS (EOS) бяха единствените валути, които получават „A“ за технологичното приемане, докато Ethereum се оценява на „A-“.

Заявете своя риг за криптовалути сега

Ripple също се споменава специално, като Weiss казва, че глобалните платежни системи SWIFT, които обмислят собственото си внедряване на blockchain технология, могат да бъдат сериозно оспорени от решенията за трансгранични плащания, предложени от проекта. Докладът гласи:

„XRP, управляван от компанията Ripple, е начело сред валутите, които могат да се конкурира със SWIFT, глобалната мрежа за парични преводи между световните финансови институции. Ако погледнем по-далеч в бъдещето, XRP може да допринесе за изграждането на банкова система, базирана на технологията на разпределената книга, която помага на потребителите да получават по-висока възвръщаемост, подобрена защита срещу риск и по-ниски разходи за заеми.“

Цената на биткойна настъпва към „Златен кръстопът“

Нито един проект не е постигнал по-висок резултат от B-на цялостните рейтинги, и XRP маркерът в частност излезе много уважаван в доклада. Докладът дава още един интересен момент: той вярва, че проектът EOS може да бъде силен конкурент на проекта Ethereum и може да послужи като гръбнак на нов интернет.

Рейтингът на XRP от Weiss е съпроводен от добра новина за проекта: главният изпълнителен директор на SBI Holdings Йошитака Китао е много позитивно настроен, както и японските инвеститори. Ripple също стана член-основател на INATBA, организация, която включва IOTA, Cardano, Lisk и много други членове, с намерение да насърчи приемането и растежа на блокчейн.

Източник

Leave a Reply