XRP е монета за обмен, а не ценна книга според Министерството на финансите на Обединеното кралство

Изглежда, че правителството на Обединеното кралство затвърждава позицията си, че XRP е марка за обмен, а не ценна книга.

Министерството на финансите на Нейно Величество публикува нов документ, който очертава регулаторния подход на Великобритания към криптовалутите и стабилните монети.

Докладът класифицира XRP, Етериум и Биткойн като „токени, които се използват предимно като средство за размяна“. Така наречените „обменни токени“ попадат в „нерегламентирана“ категория, което означава, че те не са нито електронни пари, нито токени за сигурност.

Докладът на Министерството на финансите се позовава на рамка, която Органът за финансово поведение на Обединеното кралство (FCA) изложи през 2019 г.

„Символите за сигурност имат характеристики, подобни на определени инвестиции, като акция или дългов инструмент, както е посочено в законодателството на Обединеното кралство. Най-общо това е вероятно да бъдат символизирани цифрови форми на традиционни ценни книжа. „

Класификацията има значение за Рипъл, тъй като базираната в Сан Франциско компания за плащания се бори със съдебен иск от Комисията за ценни книжа и борси в САЩ, който твърди, че XRP е била нерегистрирана ценна книга при пускането й и остава такава и до днес.

Според Рипъл съдебният иск на SEC е навредил на „безброй невинни притежатели на дребно на XRP“

По-рано Рипъл подчерта класификацията на FCA в Обединеното кралство на фона на призивите си за регулаторна яснота от Съединените щати.

„Държавите, които поемат водещата роля в тези рамки, ще бъдат в по-добра позиция да привличат капитали, компании и работни места – особено след като технологията блокчейн е тук, за да остане. Регионите, които имат неясни насоки, трябва да създадат свои собствени рамки, за да останат конкурентоспособни и да избегнат загубата на компании заради по-добре регулираните пазари.“

Източник

Leave a Reply