XRP докосва $ 0.60, след като слуховете за релистване в борсите стават все по-силни

Новините за Биткойн и Етериум не стихват, но свързаната с Рипъл криптовалута XRP отново краде заглавията.

Токенът докосна нивото от 0,60 долара за първи път от 23 февруари насам вчера на борсата Бинанс, преди да се отдръпне леко.

XRP
Изображение от tradingview.com

В момента XRP е нараснал с 168 процента на годишна база, надминавайки както Биткойн, така и Етериум, въпреки правната битка на Рипъл с американската Комисия за ценни книжа и борси, която принуди множество борси, включително Койнбейз и Бинанс, да преустановят търговията с XRP.

Усилие, ръководено от общността

Криптовалутата започна да набира скорост миналата седмица, когато Съдия Сара Нетбърн направи коментар за полезността на XRP. Както съобщи U.Today, SEC след това се опита да я убеди, че токенът е коренно различен от Биткойн и Етериум със своите съмнителни случаи на употреба.

Въпреки че Нетбърн не е главният съдия по делото, един цитат е повече от достатъчен, за да направи XRP общността прекалено буйна. На всичкото отгоре изглежда, че е безопасно търговските платформи в САЩ да предлагат XRP, просто защото адвокатът на SEC Хорхе Тенейро спомена, че само ръководителите на Рипъл са обвинени в нарушаване на законите за ценните книжа.

Биткойн достигна 100 000 долара в P2P търговията в Турция

Притежателите на токена сега притискат борсите да възобновят търговията с кампанията си „RelistXRP“, която успя да се превърне в една от най-популярните теми в Туитър в Холандия, Великобритания и Австралия.

Водените от общността усилия бяха подкрепени и от основателя на TechCrunch Майкъл Арингтън.

Въпреки че продължаващото рали се движи от съмнителни цитати от съдебно заседание, изглежда, че има истина в историята, за разлика от изкуственото напомпванеот 1 февруари, което накара токена да скочи и да падне в рамките на един ден.

Източник

Leave a Reply