XLM отново влиза в топ 10 на монети по пазарна капитализация, след като нарасна с близо 30%

Стелар Луменс отбеляза големи ценови действия след като Фондацията за развитие на Стелар подписа споразумение с украинското правителство.

Сега Стелар Луменс (XLM) е деветата по големина криптовалута по пазарна капитализация, изпреварвайки Чайнлинк (LINK) и Бинанс Койн (BNB), според данни от основния сайт за крипто проследяване CoinGecko.

Към момента на публикуване на статията пазарната капитализация на Стелар възлиза на 6,6 милиарда долара, докато LINK и пазарната капитализация на BNB са съответно на 6,1 милиарда долара и 5,8 милиарда долара.

Рипъл наема изпълнителен директор от Амазон

Завръщането на Стелар в топ 10 се случва на фона на неотдавнашния параболичен скок на XLM от 80% през последните седем дни, според индекса на цените на Cointelegraph. По време на публикуване на статията XLM се търгува на $ 0.302, което е с 27% скок през последните 24 часа.

XLM също отчете значителен ръст през последната година. Според данните на CoinGecko, Стелар отчете доходност от над 500% за годината.

Както Cointelegraph по-рано съобщи, Стелар наскоро спечели битката за разплащателни мрежи с блокчейн срещу Рипъл. Това стана малко след като Фондацията за развитие на Стелар подписа споразумение с украинското правителство на 4 януари 2021 г. за сътрудничество в нова екосистема на цифровите активи, включваща дигитална валута на централната банка. Партньорството незабавно подхрани огромния XLM растеж, което доведе до 30% дневни печалби на 5 януари.

Въпреки продължаващото си рали, Стелар все още е далеч от рекордното си ниво от $ 0.78, постигнато на 3 януари 2018 г.

Източник

Leave a Reply