Walmart Китай използва VeChainThor Блокчейн, за да гарантира безопасността на храните

Технологията на VeChain дава възможност на Walmart Китай да стане пионер в мащабното прилагане на блокчейн технологиите. Това ще стане чрез прилагане на стратегия за проследяване на хранителни продукти.

Днес платформата за проследяемост на Walmart Китай, построена на блокчейна на VeChainThor, бе обявена на семинара за изграждане на система за проследяване на безопасността на продуктите в Китай за 2019 година.

Четете още: Блокчейн увеличава продажбите на продукти, сподели френския гигант за търговия на дребно Карфур

Този семинар беше организиран съвместно от Walmart Китай и CCFA в Пекин. Съобщението беше обявено в комбинация с Китайската верига магазини и Франчайз асоциация (CCFA), PwC, Inner Mongolia Kerchin Co., Ltd. и VeChain.

Съобщението за Блокчейн платформата за проследяване на Walmart Китай дойде с въвеждането на първата партида от 23 продуктови линии, които вече са тествани и пуснати на пазара. Платформата се очаква да бъде увеличена с още 100 продуктови линии до края на годината. Ще бъдат обхванати повече от 10 категории продукти, включително пресни месни продукти, ориз, гъби, олио за готвене и др.

Очаква се, че системата за проследяване на Walmart в Китай ще обхване проследимото прясно месо, което представлява 50% от общите продажби на пакетирано прясно месо. Проследимите зеленчуци ще съставляват 40% от общите продажби на пакетирани зеленчуци. Проследимите морски храни ще съставляват 12,5% от общите продажби на морски дарове до края на 2020 г.

Прозрачност за потребителите

Чрез сканиране на желаните продукти, клиентите могат да получат подробна информация. Ще могат да се проследяват включително източника им и географското местоположение, получени от Walmart, логистичен процес, доклад за инспекцията на продукта и много други данни. Събирането на данни и наличието им трябва непрекъснато да се добавят към мащаба на платформата и използването на технологията Блокчейн.

„Стартирането на платформата за проследяване с Блокчейн от Walmart Китай, световната гигантска търговска верига, е от голямо значение за търговското приложение на технологията Блокчейн. VeChain ще работи с Walmart Китай, за да се вслушва активно в призива на правителството. Чрез използване на технологии за насърчаване на проследяването на пресни храни и за предоставяне на иновативни решения за платформата за проследяване чрез цифрови технологии, за да се генерира по-прозрачно и успокояващо потребление.“

Като търговец на дребно, доверен от потребителите, Walmart е посветен на подобряването на безопасността на храните и управлението на качеството. Технологията на VeChain, базирана на Блокчейн ще й позволи да поеме водещата роля в управлението на проследимостта сред търговците на дребно.

Четете още: Вие сте това, което ядете: мястото на Блокчейн в бъдещето на храните

 „Walmart винаги е работил, за да осигури надеждни продукти на качествени и удобни услуги за клиентите, което е нашата основна ценност. С тази цел в предвид, Walmart непрекъснато инвестира в цялата верига на доставки, от снабдяване на източници и стокова стратегия, изграждане на веригата за доставки, за съхранение и управление на платформата за електронна търговия. Ние използваме дигитални методи, за да подобрим ефективността и прозрачността, като предлагаме продукти и услуги на клиентите и правим живота по-добър за заетите семейства в Китай. „

Вътрешните клиенти предлагат по-високи изисквания за безопасност на храните. Цифровизацията на проследяването на храните ще помогне на доставчиците да повишат стойността на марката и да спечелят доверието на потребителите. Walmart Китай очаква използването на платформата да продължи да нараства по обхват, отчитани скали и географско прилагане. Тъй като платформата продължава да се разширява, ще могат да бъдат проследени повече категории храни. По този начин трансферът ще бъде допълнително разширен в индустрията, отразена в блока на VeChainThor.

Поддръжка на партньори

Чрез техническата поддръжка на PwC и VeChain, Walmart Китай е изградил собствена платформа за проследяване на безопасността на храните на блокчейна VeChainThor. Участниците във веригата на доставки ще споделят своята част от данните и ще насърчават видимостта и ефективността на управлението на цялата верига, като използват децентрализираната и защитена от подправяне технология Блокчейн.

Четете още: Всички новини за Блокчейн технологиите

Тази платформа подобрява прозрачността на продуктовата информация. Тя гарантира автентичността на данните за продуктите и повишава доверието на потребителите. В бъдеще Платформата за проследяемост на Walmart в Китай ще приеме многостранно сътрудничество. Ще се синхронизират данните от платформите за проследяване на местните власти и собствените платформи на доставчиците. Така ще се предоставят на клиентите безопасни и висококачествени продукти. За всичко това ще бъде използван Блокчейнът на VeChainThor.

Източник

Leave a Reply