Visa показва допълнителни крипто амбиции с пилотен API проект, чрез който клиенти на банки могат да купуват Биткойн

Visa работи в сътрудничество с Anchorage, за да позволи на клиентите в традиционните банки да „купуват и продават цифрови активи като Биткойн“.

Visa стартира набор от интерфейси за приложно програмиране (API), които ще позволят на банките да предлагат Биткойн услуги, съобщи гигантът за плащания в сряда.

Пилотната програма на Visa Crypto APIs ще позволи на клиентите „лесно да се свържат с инфраструктурата, предоставена от партньора на Visa Anchorage, федерална чартърна банка за цифрови активи, за да позволят на своите клиенти да купуват и продават цифрови активи като Биткойн като инвестиция в рамките на съществуващия потребителски опит. ” заявиха от Visa в изявление за пресата.

Visa предвижда набор от продукти, който се разпростира върху други криптовалути и стабилни монети, както и други крипто услуги, като търговия, каза крипто лидерът на Visa Кай Шефийлд в интервю за CoinDesk. Digital Bank First Boulevard е първата банка, участваща в пилотния проект; Visa издаде списък за чакане за други банки.

Виза може да добави криптовалути към своята платежна мрежа, каза изпълнителния директор на компанията

Преди това Visa беше съсредоточена върху подпомагането на крипто компаниите да издават банкови карти и до днес си партнира с 35 крипто фирми, но това е първият път, когато компанията предлага крипто услуги на банки.

Миналата седмица изпълнителният директор на Visa Ал Кели заяви, че стабилните монети могат да се използват за „глобална търговия“ добавяйки, че „доколкото определена цифрова валута се превърне в признато средство за обмен, няма причина да не можем да я добавим към нашата мрежа. „

„Следваща фаза“

„Това е преминаване към следващата фаза на стратегията на Visa, където разглеждаме как Visa също може да бъде мост между хилядите финансови институции… и да им помогне да се възползват от нарастващия свят на крипто активи и блокчейн мрежи“, каза Шефийлд пред CoinDesk в интервю. „Радваме се да видим как изглеждат ранните тестове и ангажираността на потребителите за неща като осредняване на долара за закупуване на Биткойн или за неща като получаване на Биткойн като награда.“

По същия начин дигиталният мениджър на активи NYDIG подтикна доставчика на банкови технологии Moven да му предостави API за закупуване, продажба и задържане на крипто на банковите клиенти на Moven. И двата продукта идват след няколко писма от американския офис на контролера на валутата, които дават на банките зелена светлина за съхранение на крипто и възможността да извършват плащания и други дейности със стабилни монети.

Източник

Leave a Reply