Visa завършва кръга с интеграция на стейбълкойна USDC

„Кралят“ на индустрията за кредитни карти, Visa, си партнира с Circle, за да използва USDC чрез Етериум. И предстои още цифрова интеграция.

Задава се пълен цикъл

Докато нестабилността в криптото отблъсква някои разплащателни компании, Visa се включи и ще свърже платежната си система с USD Coin (USDC). USDC е разработен от Circle – компания, специализирана в цифровите плащания.

Въпреки че потребителите търгуват с крипто и извършват плащания с помощта на приложението Circle, партньорството с Visa ще съсредоточи усилията си върху USDC. Стейбълкойнът, който работи на блокчейн веригата на Етериум, има обща пазарна капитализация от 2,9 милиарда долара. Всеки USDC е обвързан с щатски долар и е подкрепен с курс едно към едно.

В това ново партньорство Circle ще работи с Visa, за да помогне за интегрирането на USDC в платформите на картовата компания. Circle също ще интегрира приложението си с обработка на Visa и двете компании се надяват, че това ще доведе до бързи, евтини (и потенциално международни) плащания.

На теория USDC може да бъде изпратен навсякъде по света, където се приема Visa. Освен това, след като програмата „Fast Track“ приключи, Visa ще издаде кредитна карта, която ще позволи безкартови USDC плащания.

Златото губи стойност и пазарен дял за сметка на Биткойн

Въпреки че биткойнът се нарича запас на стойност, приемането на енергонезависим актив в блокчейна се изплъзваше до момента. Може ли тази карта да запълни тази празнина?

Екипът на USDC също обещава да внедри решение Layer-2, което драстично ще намали или дори ще премахне таксите. Друго представено предимство са таксите за нулева покупка чрез борсата Койнбейз. Това потенциално улеснява USDC преводите в и извън банкови сметки.

„Това ще бъде първата корпоративна карта, която ще позволи на бизнеса да харчи USDC“, каза ръководителят на криптовалутата на Visa Cuy Sheffield.

Накланяне на везните

От технологична страна USDC работи на блокчейн Етериум, който наскоро стартира генезисния блок на версия 2.0. Тази нова версия на блокчейн с доказателство за залог може да сложи край на задръстванията в мрежата и да намали таксите.

По същия начин ETH2 възнамерява да се мащабира масово до много, много възли, а не до няколко централизирани компании.

Повече от Виза

Напоследък Visa проявява по-голям интерес към цифровите валути. Компанията инвестира 40 милиона долара в Anchorage, крипто стартъп. „Продължавайте да мислите за Visa като за мрежа от мрежи“, каза Шефилд. Той предположи, че Visa може да се разшири до други стабилни монети или други блокчейн мрежи.

Шефилд описа Анкоридж като евентуално решаващ за дигиталните валути на Централната банка (CBDC). Ако Министерството на финансите на САЩ реши да пусне цифров долар, Visa вероятно ще бъде в добра позиция да се възползва от него.

Тайлър Уинкълвос казва на CNBC, че „Парите в брой са боклук“

На 1 декември 2020 г. крипто доставчикът BlockFi обяви, че ще стартира Visa карта с биткойн награди през следващата година. Програмата „Fast Track“ също е установила редица партньорства с други криптовалути, като Fold и Cred.

Понастоящем Visa изчислява, че плащания за около 120 трилиона долара се извършват с банкови преводи и чекове, които могат да струват 50 долара всеки. На блокчейна Етериум тези разходи ще бъдат много по-ниски и могат да бъдат потвърдени за секунди.

Източник

Leave a Reply