TRON става втората по големина публична верига по пазарна капитализация на стабилни монети

След като секторът на криптовалутите най-накрая си върна пазарната капитализация от 1 трилион долара, повечето от проектите му също регистрират подобрения във всички области, включително и протоколът TRON (TRX).

По-конкретно, общата стойност на преводите на TRON наскоро надхвърли 5 трилиона долара, като добави 105 милиона нови сметки и регистрира над 3,6 милиарда трансакции в блокчейна си, според данните на TRONSCAN, публикувани на 1 август.

Освен това общата му блокирана стойност (TVL) надхвърли 11 млрд. долара. Според туит на изследователя на мрежата TRON тези показатели я правят „втората по големина публична верига по пазарна капитализация на стабилни монети и третата по големина публична верига по TVL“.

Разширяване на екосистемата на TRON

Една от възможните причини за ръста на TRON е обявеното партньорство с WeFund, инкубатор за групово финансиране на блокчейн и реални проекти в мултиверижна общност, с цел да се привлекат повече потребители на пазара на DApp и да се осигурят повече случаи на използване на плащания, базирани на TRON.

В началото на юни Finbold съобщи за бързия напредък на TRON, който през май увеличи TVL в областта на децентрализираните финанси (DeFi) с 47% на месечна база (MoM), превръщайки го в единствения блокчейн, който отчете положителни резултати в мечите пазарни настроения след срива на екосистемата Terraform Labs.

За сравнение, TVL на Ethereum (ETH), най-голямата DeFi екосистема, е намаляла с 35% в същия период. Binance Coin (BNB), Polygon (MATIC) и Solana (SOL) също отбелязаха загуби, вариращи от 27% до 38%.

Анализ на цените на TRX

По време на пресконференцията цената на родната криптовалута на TRON – TRX – беше 0,06945 USD, което представлява увеличение от 0,03% за деня и 6,06% за предходните седем дни.

Понастоящем пазарната капитализация на TRX възлиза на 6,42 млрд. долара, което я прави 16-ата по големина криптовалута по този показател, според данни, извлечени от CoinMarketCap.

Отказ от отговорност: Съдържанието на този сайт не трябва да се счита за инвестиционен съвет. Инвестирането е спекулативно. При инвестиране вашият капитал е изложен на риск.

Източник: https://finbold.com/tron-becomes-the-second-largest-public-chain-by-stablecoin-market-cap/.

Leave a Reply