Tether пуска стейбълкойн обезпечен в юани депозирани в белгийска банка

Tether обмисля пускането на стейбълкойн вързaн към китайския юан. Информацията идва от Zhao Dong, китайски брокер и акционер в криптопазара Bifitnex, който в сряда, 21 август, писа в WeChat, че Тether мисли да нарече стейбълкойна CNHT.

RenrenBit, бизнесът на отпускане на заеми между частни лица управляван от Zhao, ще обезпечава търговията и депозитите в CNHT, когато стейбълкойнът бъде пуснат в обръщение.

В друг пост, публикуван по-късно, Zhao каза че: „Личното ми мнение е, че офшорен стейбълкойн в юани може да увеличи потреблението на офшорния китайски юан и да го направи ползвана международна валута. Регулаторите може да се зарадват на успяха му.“

Tether, който издава вързания за щатския долар USDT, отказа да коментира посочената информация.

Четете още: Запознайте се с най-големия китайски Биткойн Hodler

За изданието CoinDesk, Zhao каза че новият стейбълкойн ще бъде пуснат много скоро, включително и в идните седмици. Резервът, който ще го обезшечава ще се съхранява в белгийска банка.

Новият токен ще предлага две предимства: ще направи стейбълкойн бизнесът на Tether по-малко зависим от юатския долар и ще стимулира потреблението на ошорни юани.

Zhao още каза, че не знае дали Tether вече има купувачи проявили интерес към новия токен.

Не е ясно и на кой блокчейн ще се базира CNHT. USDT беше пуснат на базата на биткойн блокчейна, както и етериум и трон мрежите.

Принципно, китайският юан си беше национална валута, но това сепромени, когато през 2003 г. когато Народната банка на Китай подписа споразъумения, които позволяват на банки в Хонг Конг да подсигуряват офшорни депозити, трансфери и обмяна на юани, както и други услуги, според изданието The South China Morning Post.

Оттогава офшорният пазар на юани се разрастна и Хонг Конг е еди от най-големите хъбове за офшорни юани и, през юни 2019 г., съхранява клиентски депозити за 604 милиарда юана, 85 милиарда долара, по данни на хонгконгските монетни власти.

Четете още: Новият стейбълкойн на Бинанс е сериозна заплаха за господството на Тетер

Но Китай все още налага годишен лимит на операциите на валутна обмяна за всеки отделен гражданин до 50 000 долара или еквивалента им в чужда валута.

Новите за планът на Bitfinex и Tether да пуснат нов токен идват в монета в който прокурорът на Ню Йорк ги разследва за укриване. Твърди се, че Bitfinex е заел пари от резерва, който Tether държи в долари, за да прикрие недостиг на финанси след като губи достъп до свои собствени пари, 850 милиона долара, които се съхраняват от трета страна, фирма за обработка на плащания.

В понеделник, Върховният съд на щата Ню Йорк, отхвърли твърдението на Bitfinex и Tether, че разследването надвишава правомощията на прокурора и заяви, че двете фирми трябва да сърудничат на властите. Bitfinex и Tether вече са обжалвали това решение.

Източник

2 Replies to “Tether пуска стейбълкойн обезпечен в юани депозирани в белгийска банка

Leave a Reply