SEC признава използването на XRP като средство за трансгранични плащания

Според Стюарт Алдероти, главен адвокат на Рипъл, Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) е признала използването на XRP като средство за трансгранични плащания.

Признанието на SEC за полезността на продукта за трансгранично плащане на Рипъл, On-Demand Liquidity (ODL), може да бъде намерено в скорошния иск на правителствената агенция срещу базираната в Сан Франциско компания.

Точката на въпросното дело гласи:

„ODL включва транзакция, при която изпращач на пари в юрисдикцията на подателя преобразува фиатната валута в XRP, прехвърля XRP в юрисдикцията на получателя и преобразува XRP във фиатната валута на този локал. Обикновено, вместо да държат директно XRP, предавателите на пари, които могат да използват ODL, ще разчитат на маркетмейкърите в юрисдикциите на подателя и получателя да търгуват чрез XRP за около деветдесет секунди или по-малко.“

В неотдавнашен туит Алдероти посочва сегмента като „ключов момент, който трябва да имате предвид“, докато Рипъл подготвя защитата си. Алдероти казва, че приемането на SEC за XRP като средство за онлайн плащания позиционира актива като уникална и иновативна технология.

Според Рипъл съдебният иск на SEC е навредил на „безброй невинни притежатели на дребно на XRP“

„Това е иновация. Точка. Случва се и да е въплъщение на конвертируема виртуална валута.“

SEC твърди, че XRP е била нерегистрирана ценна книга при стартирането й и до днес остава такава.

Алдероти казва, че юридическият екип на Рипъл скоро ще подаде официален отговор.

„За всички, които искат актуализации по делото SEC: не е изненада, правният процес отнема време! Може да сме тихи, но не сме бездействащи. Целият ни юридически екип ще излезе със становище скоро и ние ще подадем първоначалния си отговор на недоказаните твърдения на SEC в рамките на седмици.“

Източник

Leave a Reply