Samsung използва сигурност, базирана на блокчейн, за устройствата в своята мрежа

Knox Matrix на Samsung използва блокчейн технология, за да повиши сигурността на всички лични смарт устройства на потребителя, свързани към мрежата.

Технологичният гигант Samsung обяви, че ще използва блокчейн технологията, за да подобри протоколите за сигурност на всички свои смарт устройства.

Knox Matrix е нейното ново решение за сигурност, базирано на блокчейн, за „изживявания между устройствата“. Това означава, че слоят за сигурност обхваща всички устройства на Samsung – от смартфони до домакински уреди – в рамките на мрежата.

Samsung твърди, че Knox Matrix ще работи като „собствена частна блокчейн система“, като всички свързани устройства ще бъдат оборудвани с многопластово наблюдение на блокчейн. Това включва електроника като смартфони, но също така и интелигентни телевизори и климатици.

Новият ъпгрейд на сигурността има за цел да предпази потребителите от злоупотреби с техните идентификационни данни, като същевременно улесни влизането в системата.

Според съобщението всички устройства на Samsung ще използват Knox Matrix и ще получат единен SDK, независимо дали са базирани на Android, Tizen или друга операционна система.

Това се случва заедно с обявяването на новото сътрудничество на компанията с Google за подобряване на работата с множество интелигентни устройства в дома.

Източник: https://cointelegraph.com/news/samsung-uses-blockchain-based-security-for-devices-in-its-network

Leave a Reply