Pornhub: Сега приема само крипто

След като Visa и Mastercard го отрязаха, PornHub заяви днес, че ще приема само крипто за своята премиум услуга.

Изглежда, че Pornhub, най-големият уебсайт за възрастни в света, ще приема само крипто за своята първокласна услуга. Ходът беше отбелязан на сайта днес, след като миналата седмица Visa и Mastercard спряха плащанията към уебсайта.

Големите компании за кредитни карти прекъснаха базираната в Канада порно платформа, след като в статия в Ню Йорк Таймс бяха описани подробни случаи на уебсайта, които позволяват качването на видеоклипове, изобразяващи непълнолетни, които правят секс, и жени, които са нападнати.

Решението на Visa и Mastercard е най-новият и най-въздействащ случай на блокиране на средства от платежния процесор на Pornhub или неговите изпълнители. През ноември 2019 г. PayPal започна да блокира плащанията към изпълнители на Pornhub.

Тези 6 криптовалути избухнаха с повече от 2000%

Скоро след това Pornhub започва да приема Verge (XVG), Tron (TRX) и Tether (USDT). Сега Pornhub приема и Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Monero (XMR), NEM (XEM), Tether (USDT ), Tron (TRX), Verge (XVG), ZCash (ZEC) и (WAVES).

Опасностите от Pornhub

Трафикът на Pornhub отчете значително увеличение от началото на пандемията Covid-19. Трафикът достигна 3,6 милиарда през август 2020 г., според уебсайта за проследяване SimilarWeb.com.

Pornhub не отговори за коментар.

„Жалко е, че Visa и Mastercard играят този вид правни игри, за да държат Pornhub отговорна“, каза Али Ив Нокс, изпълнител и ветеран в криптовалутите, която отбеляза обаче, че не е тайна, че платформата работи по съмнителен начин: „Изпълнителите отдавна казват, че Pornhub трябва да бъде отговорен и да следва закона.“

Кой е най-потърпевш?

Въпреки това тя каза, че ходът на големите компании за кредитни карти ще навреди не само Pornhub. Ако изпълнителите „не са в състояние да вземат Visa и Mastercard, изпълнителите не печелят парите си, което е проблематично, защото много хора ги използват като основен източник на доход.“ Тя добави: „това вреди на създателите на съдържание, защото именно там парите вървяха.“

Бизнесът на Pornhub вероятно зависи в голяма степен от приходите от реклама, които няма да бъдат засегнати от хода на компаниите за кредитни карти.

Основана през 2005 г., Pornhub.com е дъщерно дружество на базираната в Люксембург MindGeek, ИТ платформа за компании за стрийминг развлечения. В публикация в блог, публикувана в Ню Йорк Таймс миналата седмица, Pornhub обяви серия от промени за почистване на сайта, включително само разрешаване на качвания само от проверени създатели на съдържание, забрана за изтегляне и разширяване на модерацията на сайта.

В друга публикация обаче доставчикът на развлечения за възрастни казва, че е несправедливо избран за порно сайт. „Ясно е, че Pornhub е нарочен не заради нашите политики и как се сравняваме с нашите конкуренти, а защото сме платформа за съдържание за възрастни.“ Постът продължи: „Това са същите сили, които са прекарали 50 години демонизирайки Playboy, Националния фонд за изкуства, сексуалното образование, правата на LGBTQ, правата на жените и дори Американската библиотечна асоциация. Днес се случва с Pornhub.“

Източник

Leave a Reply