Poloniex вече поддържа крипто-търговия с банкови сметки, дебитни и кредитни карти

Американската криптовалутна борса Poloniex, до скоро позволяваше на своите потребители да извършват марджин търговия и не се занимаваше с фиатни валути. Въпреки това, в последната си разработка, платформата за обмен на криптовалути, базирана в Делауеър разкри, че дава възможност за фиат-към-крипто търговия на своята платформа. По този начин потребителите на платформата ще могат да правят директна крипто-търговия с банкови сметки и да използват дебитните или кредитните си карти за закупуване на Биткойн.

В официалното съобщение се казва:

„Клиентите на Poloniex вече могат да подхранват крипто-търговията си чрез депозиране и теглене на средства чрез карти и банкови сметки.“

Четете още: КойнБейз пуска своята крипто дебитна карта в Европа

Poloniex дава възможност за директно депозиране на средства от банковите сметки на клиентите в над 80 страни. Официалният пост посочва още, че клиентите ще могат да изтеглят USDC директно от банковите си сметки. Екипът на Симплекс, който е партньор на водещата в света криптообменна борса Binance, ще позволи на клиентите от над 60 страни да използват дебитните или кредитните си карти за крипто-търговия с банкови сметки на платформата на Poloniex.

Запознайте се с Койнбейз тук

Регулаторният климат в САЩ подтикна много крипто платформи да отдалечат своите операции от региона. За да работи в съответствие с това, Poloniex изтри крипто-токените за своите американски клиенти и ликвидира популярното си приложение за социални плащания – Circle Pay. В последният блог от екипа на Poloniex пише:

„Понастоящем не поддържаме трансфери на ACH за банкови сметки в САЩ“

В бележка, публикувана през май 2019 г. по време на дните на безпрецедентен растеж на Poloniex, обменът заяви:

„От януари насам се наблюдава увеличение с повече от 600% активни търговци онлайн и редовно обработваме 640% повече транзакции, отколкото преди 4 месеца.“

Четете още: Убиецът на Етериум вече е тук – и името му е Бинанс

Придобитата от Circle Poloniex през последните години имаше сериозни неуспехи. Това беше първата криптообменна борса, която достигна 1 млрд. долара дневен обем на търговията. Въпреки това, скоро се свлече в класацията. Дори когато Circle дойде на помощ, глобалната компания за финансови услуги на Goldman Sachs не можа да достигне предишната си слава като една от най-големите платформи в крипто-галактиката.

С последните пазарни скокове обаче, борсата е на път към възстановяване, макар и пазарният ѝ дял да е едва 1.1%, в сравнение с големите компании като Binance и Coinbase.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply