Огромен успех: Opera вгражда портфейл за криптовалути в своя настолен браузър

Огромен успех: Opera вгражда портфейл за криптовалути в своя настолен браузър

Opera стартира вграден крипто-портфейл за десктоп браузъра си, продължавайки да потвърждава, че е основен популярен браузър, който директно поддържа криптовалутите, съобщиха от компанията на 9 април.

Reborn 3, кодовото наименование за тази конкретна еволюция, е подготовка за свят, в който сделките между равнопоставени партньори са норма. Очаква се скоро обновяването, под формата на стартирането на Opera Touch, да пристигне и в магазина за приложения на iOS.

Заявете своя риг за криптовалути сега

Поставяйки акцент върху изграждането на „Web 3.0“, Opera crypto wallet позволява на потребителите да плащат на търговците директно от браузъра, да го използват в приложения и да правят трансфери към други потребители. В момента се поддържат само токени, базирани на Ethereum.

Съобщението за поддръжката на криптовалути за първи път пристигна в средата на 2018 г. По онова време продуктовият мениджър на Опера Чарлз Хамел обясни някои от намеренията на компанията:

Ние вярваме, че мрежата на днешния ден ще бъде интерфейсът на децентрализираната мрежа на утрешния ден. Ето защо избрахме да използваме нашия браузър, за да преодолеем пропастта. Смятаме, че с вградения крипто-портфейл, браузърът има потенциала да обнови и разшири своята важна роля като инструмент за достъп до информация, осъществяване на онлайн транзакции и управление на онлайн идентичността на потребителите по начин, който им дава по-голям контрол.

Биткойн: бавно, но сигурно тестване на съпротивата при $5300

Opera е добре позната и с вградената поддръжка на VPN, която „защитава данните на потребителите от трети страни и тяхното географско местоположение“, което е причината, поради която толкова потребители използват браузъра. Opera също така позволява на потребителите от Дания, Норвегия и Швеция да закупят Ethereum чрез Android браузъра.

Opera в момента държи около 3% от пазарния дял на браузъри – докато това не е много, в комбинация с растежа на Brave Browser, това е добре за тези, които искат да влязат в ерата на Web 3.0. След слуховете, че Facebook стартират собствена криптовалута, наистина изглежда, че някои утвърдени организации се подготвят за следващото поколение на мрежата.

Източник

One Reply to “Огромен успех: Opera вгражда портфейл за криптовалути в своя настолен браузър”

Leave a Reply