MicroStrategy събра $ 650 милиона, за да ги вложи в Биткойн

Фирмата за бизнес разузнаване MicroStrategy е заложила 650 милиона щатски долара дълг, според съобщение в медиите от 11-ти декември:

Общата сума на главницата на продадените банкноти в офертата е 650 милиона щатски долара, което включва банкноти, емитирани съгласно опция за покупка, в рамките на 13-дневен период, започващ на и включително датата, на която банкнотите са издадени за първи път, до допълнителен общ размер на главницата от 100 милиона долара на банкнотите, предоставени на първоначалния купувач на банкнотите, които първоначалният купувач е упражнил изцяло на 9-ти декември 2020 г. и която допълнителна покупка също е завършена днес.

Публично регистрираната компания възнамерява да вложи всички нетни приходи (634,9 милиона долара) в Биткойн, най-голямата криптовалута в света, която действа като основен резервен актив.

Повишаване на мизата

MicroStrategy първоначално обяви плана си за емитиране на 400 милиона долара ценни книжа на 8-ми декември. Този ход накара анализатора на Citibank Tyler Radke да понижи своите акции поради „непропорционалния фокус“ на компанията върху биткойните.

Не възпирана от този скептицизъм, MicroStrategy увеличи предложението си до 550 милиона долара и накрая събра гореспоменатата сума от 650 милиона долара.

Както бе отбелязано от съоснователя на Coin Metrics Ник Картър, MicroStrategy предприе спекулативна атака срещу щатския долар, като използва дългови инструменти, за да натрупа стотици милиони в биткойни.

Фирмата, управлявана от Майкъл Сайлър, вече притежава 40 824 BTC (приблизително 732 милиона долара по време на писане на статията). Това представлява 0,194 процента от общото предлагане на криптовалутата.

Източник

Leave a Reply