MicroStrategy купува допълнителни 50 милиона долара в биткойн

Изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сайлър обяви третата покупка на биткойн на компанията си в Twitter в петък вечерта. Това беше обявено в доклад, подаден към Комисията по сигурност и обмен на САЩ.

  • Сайлър закупи 2 574 Биткойна за 50,0 милиона долара в брой, което доведе общото състояние на компанията за разузнаване до приблизително 40 824 Биткойна.
  • MicroStrategy за първи път купи $ 250 милиона в Биткойн (BTC, -1,67%) (BTC) на 11 август, последвано от допълнителни BTC на стойност 175 милиона долара един месец по-късно.
  • Сайлър каза, че последната покупка е част от политиката на MicroStrategy за обмена на склонни към инфлация пари срещу Биткойни. 55-годишният изпълнителен директор предвещава Биткойн като „най-рационалния“ съд за съхранение на стойност навсякъде по света.

Златото губи стойност и пазарен дял за сметка на Биткойн

  • Акциите на MSTR скочиха със 170%, откакто Сайлър за пръв път намекна за интереса на фирмата към BTC в края на юли 2020 г. Някои сега наричат ​​компанията биткойн Борсово търгуван фонд – макар и неефективен.
  • Водещата американска борса за криптовалути Койнбейз посредничи при първоначалните покупки на Биткойн на MicroStrategy, както CoinDesk съобщи по-рано.

Източник

Leave a Reply