McCrypto: Макдоналдс приема биткойн в швейцарския град Лугано

Накратко

Веригата за бързо хранене McDonald’s започна да приема плащания с биткойн в швейцарския град Лугано

Веригата за бързо хранене също приема USDT и местния токен на Лугано

McDonalds също е регистрирала намерението си да навлезе в метавселената

McCrypto: Веригата за бързо хранене McDonald’s започна да приема плащания с биткойн в швейцарския град Лугано.

Криптоентусиасти публикуваха видеоклип, в който поръчват храна чрез електронния павилион на McDonald’s. След това плащат в криптовалута чрез мобилно приложение.

Освен символа на биткойн на терминала се появява и логото на Stablecoin Tether (USDT).

Криптовалути и Лугано

През март властите в Лугано обявиха, че ще направят Bitcoin, USDT и градския токен LVGA „де факто“ законно платежно средство в града. Съобщението беше направено по време на конференцията Plan В с участието на кмета Микеле Волети и техническия директор на Tether Паоло Ардоино.

Решението е следствие от съвместна инициатива за превръщането на Лугано в „Европейска столица на биткойните“.

Като част от сътрудничеството си за разработване на блокчейн хъб Tether заяви, че ще отдели поне 107 млн. долара за специален фонд. Долара, а местното правителство отпусна 3,21 млн. долара за тази цел.

В допълнение към финансирането на местни стартиращи предприятия в областта на блокчейн, средствата са предназначени за подпомагане на бизнес интеграцията на инструментите за планиране в ежедневните операции.

Клоновете на Макдоналдс в Салвадор започнаха да приемат Биткойн като плащане през септември 2021 г. Това беше изискване за търговия, след като Биткойн стана законно платежно средство в страната.

McCrypto: Други предприятия на Макдоналдс

Криптоплащанията не са единственият опит на McDonald’s да навлезе в Web3. По-рано тази година емблематичната верига ресторанти за бързо хранене посочи, че иска да навлезе в метавселената. Според адвоката по търговски марки и основател на Gerben Intellectual Property Джош Гербен компанията е подала десет заявки за търговски марки за своето виртуално пространство.

В заявленията, подадени на 4 февруари, се посочват планове за „виртуален ресторант, предлагащ реални и виртуални стоки“. Макдоналдс би искал също така да пусне „виртуален ресторант за доставки по домовете“. Освен това ресторантът ще предоставя „медийни файлове за изтегляне“, като произведения на изкуството, аудиофайлове, видеоклипове и НФЦ.

Освен това McDonald’s би искал да включи своята верига кафенета McCafe в плановете си за метавселена. Марката ще предлага развлекателни услуги като „онлайн концерти на живо и виртуални концерти и други виртуални събития“.

Преди това веригата ресторанти пусна в Китай и НФТ, наречен „Kubik Big Mac Cube“. Това се случи по случай 31 години на китайския пазар. В допълнение към трите десетилетия в Китай, НФТ отбеляза откриването на нова централа в Шанхай.

Източник: https://beincrypto.com/mccrypto-mcdonalds-accepts-bitcoin-swiss-city-lugano/

Leave a Reply