Mладеж от Мадрид отива в Естония, за да пусне своя собствена криптовалута

От Естония тръгна световното виртуалното гражданство и през декември 2004 г. около 800 испанци са поискали такова гражданство, но само 143 са основали компании в прибалтийската държава. Един от тях е Daniel García, роден в Leganés през 1995 г., който нарича себе си „един лош ученик, на който редовното образование му е било скучно и е предпочел сам да изучава това, което му е интересно.“

Каприз или съдба, сега García е вече учител и отделя част от времето си за съвместни уроци по копаене на криптовалута и организирани бизнес курсове на The Block Learning платформата пусната от NWC10Lab, за да помогне на предприемачите с бизнес идеи базирани на блокчейн технологията.

Блокчейн е и основата на компанията, която García основава в Естония през юни 2018 г.- Daviescoin IT OÜ. Целта на компанията е намира реално приложение на криптовалутите и така да ги популяризира като разменна монета.

Четете още: Първата българска магистратура по блокчейн

Защо Естония?

Основах Daviescoin в Естония, защото там криптосветът е регулиран и няма риск да се въведе закон със задна дата, който да навреди на дейността ми.

„Живеем в период на преход, когато реалната употреба на блокчейн е много ограничена, но е ясно, че криптовалутата има множество приложения и трябва някой да направи първата стъпка,“ каза García.

За да помогне на това бъдеще да се случи той пуска своята криптомонета davies на 22 август 2018 г. В краткосрочен план, идеята е била да пусне и платформа [https://daviescoin.io/], където всеки може да си купи davies с кредитната си карта и да ги препродава и да получава в банковата си сметка еквивалента в местна валута.

Планът за февруари 2019 г. е да се пусне приложение, което да позволява отпускане на международни заеми в davies между частни лица. Всяка транзакция да се гарантира от автоматичен електронно подписан договор валиден навсякъде по света.

García има и друг блокчейн проект -My Custom Miner- интернет страница, която да улеснява копаенето на която и да е криптовалута без да се изискват много задълбочени познания.

Източник

Leave a Reply