Ledger разширява опциите за плащане с криптовалути чрез партньорство с Crypto.Com

Водещият доставчик на хардуерен портфейл за криптовалута, Ledger, сега позволява на онлайн клиентите да плащат, използвайки приложението за портфейла на Crypto.com.

Според съобщение от 9 април фирмата е избрала да приеме плащане в Биткойн (BTC), Етер (ETH), XRP, Лайткойн (LTC) и Crypto.com Coin (CRO) чрез приложението на Crypto.com. Това не е първият път, в който Ledger е позволил на своите клиенти да плащат с криптовалута. Те вече приемат Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум и XRP чрез своя процесор за плащания с криптовалута, Битпей.

Актуализация на старо сътрудничество

Още през декември 2018 г. двете фирми подписаха меморандум за разбирателство, който беше предназначен да позволи на клиентите на Ledger да купуват продукти с цифрова валута, използвайки услугата на Crypto.com.

Четете още: Една от четири търговски фирми е приела криптовалута по някакъв начин

В отделно съобщение Ledger посочи, че първите 20 потребители, които направят покупка, използвайки този нов начин на плащане, ще получат ограничено издание Crypto.com Ledger Nano S. Потребителите, които закупуват хардуерни портфейли на Ledger от сега до 31 май, използвайки Crypto.com, също ще имат достъп до 10% кешбек. Те отбелязват, че тази оферта е ограничена до 50 евро в CRO на покупка.

Използване на Блокчейн при плащания

Плащанията са сред най-важните случаи за използване на блокчейн технологията. Криптовалутата обаче се използва за директни плащания по-рядко, отколкото някои предполагат. Както Cointelegraph съобщи в средата на март, под 1% от австралийците са използвали криптовалути, за да плащат за услуги през миналата година.

Също така, през март основната фирма за криптовалути Bakkt, обяви нова интеграция за директни плащания, която позволява на клиентите да плащат за кафе Старбъкс с Биткойн.

Източник

Leave a Reply