Kакво казват основните финансови съветници за Биткойн

По време на текущия спад на основния пазар, инвестиционните консултанти дават безброй съвети, като някои дори споменават Биткойн (BTC).

Съоснователят и партньор на Morgan Creek Digital, Антъни Помплиано, или „Помп“, туитна запитване към своите последователи, питайки какво са им казали финансовите съветници наскоро, предвид текущия падащ пазар.

Някои съветници казват да купуваш по време на пад на пазара

На фона на коронавирусните опасения и нефтените търговски събития, традиционните пазари взеха удар през последните няколко седмици. Според вековна поговорка от легендата на инвестиране Барон Ротшилд, инвеститорите трябва да купуват по време на пад на пазарите.

„Купувайте, когато има кръв по улиците“, е известно изказване на Ротшилд. Според съобщенията, някои финансови съветници препоръчват точно това. Антъни Помпляно публикува редица от тези споделени коментари в Twitter, като запазва източниците си анонимни.

Четете още: Беларус иска разрешение за изземване на криптовалути от престъпници

„Време е да купите евтини акции“, каза един професионалист. „Изчакайте докато всички кажат, че са продали и след това купувайте“, каза друг и добави: „В стил Уорън Бъфет, купувайте, когато има страх.“

Някои алтернативи препоръчват по-голяма стабилност с инвестиции от вида хеджиране. „Запазете нещата, които имат стабилност и дивиденти (комунални услуги), хеджирайте с благородни метали, преместете се към пари в брой и изчакайте бъдещи възможности за купуване“, обясни съветник.

Други съветници препоръчаха биткойн и криптовалута

Спорно показвайки връзките си с традиционните пазари през 2020 г., биткойн също претърпя спад в цените. Противно на предишния си статус на променлив актив, използван за закупуване на наркотици, обаче, Биткойн намери път в препоръчителния раздел на финансовия съветник.

„Казваше ми да се махна от акциите, но е наблюдавал Биткойн и ми каза, че има тенденция на голямо отклонение в глобалните индекси“, казва един клиент за своя съветник. „Той наблюдава и ще ми каже кога да купувам, ”добави клиентът.

„Продайте всичко“, предполагаемо каза друг, добавяйки: „Купувайте BTC и злато.“

„Биткойн е двоична игра, или ще бъде 1, или 0“, каза друг съветник, давайки оценка на успех / неуспех на Биткойн. „Блокчейн може да е обещаващ, но е твърде рано да се знае“, добави той.

Въпреки, че коментарите, отнасящи се до Биткойн, бяха всевъзможни, нарастващият интерес на финансовите съветници демонстрира осъзнаване на криптовалутата като клас активи. Това може да означава, че индустрията се движи напред в очите на обществото.

Източник

Leave a Reply