JPMorgan ще стартира „JPM Coin“ стейбълкойн до края на 2019 г .

Най-голямата банка на САЩ, JPMorgan Chase (JPM), очаква да стартира собствената си криптовалута JPM Coin до края на 2019 г., според доклада на Блумбърг от 25 юни.

Умар Фарук, началник на отдел цифрови съкровища и блокчейн в JPMorgan, разкри намерението на компанията да започне пилотно тестване на JPM Coin с избрани клиенти „около края на годината“ в случай, че съответните регулатори одобрят банката за това.

Според Фарук, JPMorgan е видял повишен интерес от страна на световните клиенти към потенциалните ползи от стейбълкойна на банката и проекта JPM Coin, разкрит в средата на февруари 2019 година. Възможностите на монетите за ускоряване на сделките с ценни книжа и облигации са довели до положителни отзиви.

Четете още: JPMorgan най-накрая призна, че Биткойн има стойност

Във връзка с това Фарук заяви, че стейбълкойна на банката има потенциал да даде възможност за незабавна доставка на облигации чрез Блокчейн. Изпълнителният директор на JPM също разкри позитивната позиция на банката по отношение на ценните книжа и цифровите ценни книжа. Той прогнозира, че редица акции ще станат цифрови за пет до 20 години. В интервю в Токио Фарук каза:

„Ние вярваме, че много ценни книжа с течение на времето, след пет до 20 години, ще стават все по-цифрови или ще бъдат осмислени.“

В неотдавнашното интервю Фарук повтори оптимистичната си позиция към технологията Блокчейн, след като преди това заяви, че приложенията на Блокчейн технологиите са „откровено безкрайни“.

Наскоро управляващият директор на глобалната пазарна стратегия на JPM разкри, че банката смята, че индустрията на биткойните (BTC) се е променила от 2017 г. поради влиянието на институционалните инвеститори.

Източник

Leave a Reply