JPMorgan прогнозира, че институциите могат да вложат $ 600 милиарда в Биткойн

JPMorgan очаква повече застрахователни компании и пенсионни фондове да бъдат привлечени от Биткойн

JPMorgan Chase, най-голямата американска банка е изчислила, че до 600 милиарда долара могат потенциално да се влеят в Биткойн, съобщава Bloomberg.

За да се случи това, застрахователните компании и пенсионните фондове в САЩ, Европа и Япония ще са вложили само един процент от активите си в най-голямата криптовалута в света.

MassMutual задава нова тенденция

В своята неотдавнашна статия анализаторът на JPMorgan Николаос Панигърцоглу пише, че биткойнът е готов за нарастващо институционално търсене през следващите години.

Както съобщава U.Today, застрахователната компания Mutual Life, базирана в Масачузетс – която има 235 милиарда долара в инвестиционната си сметка – зашемети криптовалутната индустрия със своите 100 милиона долара за криптовалута.

Тези 6 криптовалути избухнаха с повече от 2000%

Той прогнозира, че повече институции ще последват примера на MassMutual, като по този начин ще предизвикат ефекта на доминото:

„Покупките на Биткойн от MassMutual представляват още един крайъгълен камък в приемането на Биткойн от институционални инвеститори. Може да се види потенциалното търсене, което може да възникне през следващите години, когато други застрахователни компании и пенсионни фондове последват примера на MassMutual.“

Значителна заплаха за златото

Въпреки че Джейми Димън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, все още е скептичен към биткойните, неговите възгледи не е задължително да се приведат в съответствие с тези на стратезите на банката, които изглежда стават все по-бичи по отношение на криптовалутата.

Наскоро те писаха, че институционалното приемане на Биткойн едва е започнало да набира пара:

„Приемането на Биткойн от институционални инвеститори едва започна, докато за златото приемането му от институционални инвеститори е много напреднало.“

Това от своя страна може да представлява значителна заплаха за златото. Фондовете, търгувани на борса (ETF), които проследяват жълтия металса обезкървени, докато криптовалутните фондове наскоро видяха втората си най-добра седмица по отношение на притока.

Източник

Leave a Reply