JPMorgan най-накрая призна, че Биткойн има стойност

Най-голямата криптовалута в света се издигна над „присъщата си стойност“, повтаряйки подобния ход от 2017 г., който предшестваше най-големия спад на индустрията, пишат в петък стратегите на JPMorgan Chase. По този начин обаче от гиганта признаха, че Биткойн има стойност.

Главните стратези в JPMorgan казват, че Биткойн е надценен

Най-новото рали на Биткойн изненада мнозина. Когато стойността на BTC надхвърли 8 200 долара в един момент, мнозина видяха това като показател, че страховитият мечи пазар най-накрая е приключил.

Четете още: Цената на Биткойна повтаря кривата от 2017 година: Анализ на JP Morgan

Невероятният скок на цените не остана незабелязан от JPMorgan, банковия гигант в САЩ и доскоро един от най-големите критици на Биткойн. Според бележка, получена от Блумбърг, стратезите в JPMorgan вярват, че най-голямата криптовалута в света може да е надминала себе си със скорошното си рали.

Николаос Панигирцоглу, един от авторите на бележката каза, че Биткойн е излязъл отвъд своята „вътрешна стойност“.

В бележката се обяснява, че вътрешната стойност на Биткойн е решена чрез третиране на криптовалурата като стока и след това изчисляване на нейната „производствена цена”. За изчисляване на общата „присъща стойност” са използвани входове като изчислена изчислителна мощност, разход на електричество и хардуерна енергийна ефективност стойност.“

Запознайте се с Койнбейз тук

„Определянето на присъща или справедлива стойност за всяка криптовалута очевидно е предизвикателство“, пише стратегията като предупреждение. „В действителност мненията варират от някои изследователи, които твърдят, че тя няма фундаментална стойност, до други оценяват справедливите стойности, които надвишават текущите цени.“

Бележката на JPMorgan се разглежда като голяма победа за крипто индустрията

Джейми Димон, главен изпълнителен директор на JPMorgan, е известен с критиките си към Биткойн.

Димон придоби известност в криптоиндустрията през 2017 г., когато нарече Биткойн измама и „по-лошо от луковиците на лалетата“, а по-късно заплашва да уволни всеки от служителите на банката, уловен да търгува с крипто-валути.

Четете още: Том Лий: Завръщането на Биткойн до $ 8,000 потвърждава края на крипто зимата

Докато по-късно Димон съжаляваше, че нарича Биткойн измама, той поддържа позицията си, че по същество монетата е безполезна. Последният доклад на JPMorgan обаче противоречи на цялостната позиция на банката по криптовалутите, тъй като по същество признава, че Биткойн има стойност.

Антъни Помппиано, съосновател и партньор в Morgan Creek Digital, отбеляза това в един туит, предупреждавайки, че трябва да бъдем предпазливи от това, което банките казват за криптовалутите като цяло.

Запознайте се с Койнбейз тук

Докато мнозина се смееха на доклада на JPMorgan, други го сметнаха за много опасен за пазара. В отговор на туита на Помплиано, много потребители обвиниха JPMorgan, че се опитват да девалвират Биткойн, за да съхранят монетите.

Източник

One Reply to “JPMorgan най-накрая призна, че Биткойн има стойност”

Leave a Reply