JPMorgan вижда Биткойн на 650 000 долара

JPMorgan, една от най-големите инвестиционни банки в света смята, че Биткойн (BTC) в крайна сметка може да достигне 650 000 долара, ако пазарната му капитализация стане колкото тази на златото. JPMorgan публикува доклад, в който обясняват, че биткойнът и златото са основните бенефициенти на пандемията.

Биткойн може ли да достигне $ 650 000 като JPMorgan предполага?

През последните месеци биткойнът расте с много бързи темпове. Цифровият актив успя да привлече голям брой инвеститори от цял ​​свят. Най-важното обаче, което трябва да споменем тук, е свързано с начина, по който компаниите започват да поставят средствата си в Биткойн.

Инвестиционната банка смята, че е абсолютно забележителен начинът, по който Биткойн израсна тази година. Докато другите активи имат голяма пазарна капитализация (над трилиони долари), Биткойн все още се оценява на 0,44 трилиона долара. Само тази година биткойнът нарасна с $ 0,3 трилиона при валидиране на пазара, което му позволи да достигне 24 000 долара преди няколко часа.

За това JPMorgan написа:

„Алтернативните„ валути “като злато и Биткойн са основните бенефициенти на пандемията в относително израстване, увеличавайки активите си (за инвестиционни цели) съответно с 27% и 227%.“

Ако цифровата валута продължи да се разширява и привлича голям брой инвеститори, възможно е да достигне 650 000 долара. Това би се случило, ако Биткойн достигне същата пазарна капитализация като златото. Разбира се, колкото повече време отнема на Биткойн да достигне тази стойност, толкова по-ниска е цената, от която се нуждае, като се има предвид, че нови BTC монети се пускат на пазара ежедневно.

Както обясниха от JPMorgan, цената на най-големия дигитален актив няма да стигне там утре. Въпреки това, като се има предвид, че в цял свят има голямо институционално приемане, според доклада това може да се случи по-скоро, отколкото се смята.

Експлозията на Биткойн през 2020 г. не е балонът от 2017 г.

MicroStrategy, Ruffler и MassMutual са само част от компаниите, които са инвестирали милиони долари в Биткойн. В бъдеще може да има повече компании, които инвестират в Биткойн и помагат на цената на BTC да достигне нови върхове.

Само тази година BTC се премести от $ 3 800 (след масивната катастрофа на коронавируса) на $ 24 000. Това беше много положителна година за биткойните и нещата може да се наредят още по-добре през 2021 г. Ако институционалните инвеститори продължат да навлизат на пазара, прогнозата на JPMorgan в крайна сметка може да не е толкова луда.

По време на писането на тази статия биткойнът се търгува на 23 800 долара и има пазарна капитализация от 0,44 трилиона долара.

Източник

Leave a Reply