Shiba Inu ($SHIB), $AVAX и $XRP вече могат да се използват за плащане при над 60 милиона търговци в цял свят

Shiba Inu ($SHIB), която е потенциално най-популярната криптовалута в света, вдъхновена от мемета, и $XRP, изключително популярна криптовалута, подобряваща трансграничните плащания, вече могат да се използват като методи за плащане при над 60 милиона търговци по света.

Според неотдавнашно съобщение, публикувано от водещата платформа за търговия с криптовалути Binance, двете криптовалути, заедно със съвместимата с Ethereum Virtual Machine Avalanche ($AVAX), се добавят като методи за плащане към популярната й карта Binance Card.

В съобщението на Binance се отбелязва, че картата Binance Card е достъпна само за потребители, живеещи в Европейското икономическо пространство (ЕИП), и за украински бежанци, пребиваващи в държава, принадлежаща към ЕИП. Този ход означава, че Binance Card вече поддържа 14 криптовалути, включително Bitcoin ($BTC), BNB ($BNB), $BUSD, Polkadot ($DOT),FC Porto Fan Token ($PORTO), $USDT и Cardano ($ADA).

Добавянето на криптовалутата, вдъхновена от меметата, както и на AVAX и XRP не означава, че ще има промени в настоящите предпочитания на потребителите за приоритет на плащанията, добавя тя. Картата Binance, според съобщението, е „издадена от лицензираното лице UAB „Finansinės paslaugos „Contis“ и се разпространява от Swipe“.

Както съобщи CryptoGlobe, популярен търговец на криптовалути изтъкна, че през последните няколко седмици БНБ стабилно превъзхожда водещата криптовалута Биткойн, тъй като продължава фазата на откриване на цената по време на мечия пазар.

С течение на времето броят на притежателите на SHIB расте дори по време на продължаващия мечи пазар, като в момента над 1,2 милиона адреса на Етериум притежават SHIB, в сравнение с около един милион преди осем месеца.

Междувременно базираният в Барселона блокчейн стартъп Peersyst направи важно съобщение за първата национална система за поземлен регистър, изградена на базата на публичната XRP Ledger (XRPL) с отворен код. Националният поземлен регистър на Колумбия върху XRPL заработи този месец.

Източник: https://www.cryptoglobe.com/latest/2022/08/shiba-inu-shib-avax-and-xrp-can-now-be-used-to-pay-at-over-60-million-merchants-worldwide/

Leave a Reply