IOTA готова да се присъедини към надпреварата за интелигентни договори

Излизането на алфа версията на интелигентните договори е сред най-забележителните етапи на последната актуализация на разработчиците на IOTA.

Якуб Чех, инженерният директор на IOTA, публикува актуализация за развитието на IOTA за февруари 2021 г. Той обхваща целия спектър от постижения на изпълнението на фаза 2 на Chrysalis.

Излизането на алфа версия на интелигентните договори на IOTA наближава

През последните няколко седмици IOTA прилага втората фаза на Chrysalis, механизъм, който проправя пътя към Coordicide. На свой ред Coordicide е планирано да елиминира координатора, точката на централизация на IOTA, и да активира наистина децентрализирана IOTA.

IOTA is almost ready to release its smart contracts alpha

Според последната актуализация на разработката на IOTA, интелигентните ѝ договори са почти готови за стартирането на алфа тестване:

Екипът работи по довършване на цялата работа, необходима за издаване на интелигентни договори и алфа тестване.

Междувременно Bee, написаният на Rust софтуер за актуализация на Chrysalis, беше пуснат в алфа версия. Също така IOTA пусна нова версия на Hornet с активирана защита от нежелана поща (защита от „прах“) и преразгледани логики за използване на паметта.

Смислени актуализации се добавят към други IOTA работни системи, IOTA Identity и Stronghold, еднократно решение за поверителност. IOTA Identity се развива от алфа до основна версия v1.0.

Портфейлът Firefly е готов за технически одит

Firefly, портфейлно решение за MIOTA, е представено пред одиторите за сигурност. Първоначално хакерите на white-hat ще експериментират с функциите за сигурност и поверителност на настолната версия.

Както беше обхванато от U.Today по-рано, IOTA Foundation сподели многобройни съобщения за интеграция и технически напредък тази седмица. Например, той ще си сътрудничи със софтуерния магнат Dell в проекта Alvarium.

Източник

Leave a Reply