EY внедри блокчейн за вино сноби, за да потвърди автентичността на техните евтини вина

Счетоводният гигант EY построи блокчейн за вино.

В съобщение за пресата от миналата седмица, компанията обяви, че е разработила платформа захранвана с блокчейн за проследяване на автентичността и произхода на виното.

Системата, която се базира на Блокчейн пакета на EY Ops Chain, позволява да се определи качеството, произхода и автентичността на новите и отлежали вина.

Четете още: Майкрософт обявява VeriSol: Етериум – базиран интелигентен договор за проверка

Решението, наречено TATTOO Wine Platform, ще се фокусира върху пазарите в Китай, Япония, Южна Корея, Тайланд и Сингапур. EY твърди, че платформата ще използва смарт договорите за рационализиране на продажбите на вино от „лозя до хотели, ресторанти, кафенета ( B2B) и клиенти (B2C). ”

Страхотно, но какво общо има това име, може да се чудят някои от Вас. Е, EY казва, че TATTOO означава „проследимост, автентичност, прозрачност, търговия, произход и мнение“.

Според прессъобщението платформата ще включва над 5000 етикета, включително вина от Франция, Италия, Испания, Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, Южна Америка и Калифорния.

Технологията ще работи подобно на други базирани на блокчейн решения за проследяване, които сме виждали в миналото – подобно на системата за проследяване на млякото на Карфур. За да получите повече информация за произхода на виното, клиентите ще трябва да сканират QR код „татуиран“ (думите са на EY, а не моите) на всяка бутилка.

Четете още: Блокчейн увеличава продажбите на продукти, сподели френския гигант за търговия на дребно Карфур

Разбира се, този подход не идва без неговите предизвикателства. От една страна, остава неясно как системата на EY ще гарантира, че всички данни, въведени в нейния блокчейн за вино, наистина са автентични.

И все пак, EY твърди, че технологията вече е била използвана, за да обозначи „повече от 11 милиона бутилки вино за множество клиенти“. За да направи това, компанията разчита на стандарта ERher-721 на Етериум за непроменящи се символи (като CryptoKitties).

Нещо от Блокчейна

Предприятията изглежда са обсебени от пускането на продуктите си в блокчейн веригите.

Холандският гигант в супермаркетите Алберт Хеййн наскоро пусна пилотен проект с блокчейн за проследяване на портокалите. В допълнение към млякото, Карфур също използва технологията за проследяване на всичко от сирене до помело, пиле и домати.

В действителност, френският магазин възнамерява да постави 20% от всички свои продукти в блокчейн до 2020 година.

Източник

One Reply to “EY внедри блокчейн за вино сноби, за да потвърди автентичността на техните евтини вина”

Leave a Reply