Ethereum преминава към PoS след успешно завършване на сливането

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин написа в Туитър, че сливането е „голям момент за екосистемата на Етериум“, и похвали всички, които са помогнали за осъществяването му. Ethereum (ETH) премина към мрежа за доказване на залог, след като блокчейнът достигна крайна обща трудност от 58 750 000 000 T в 06:43 UTC. Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин написа в Туитър, че сливането е „голям момент за екосистемата на Етериум“, и похвали всички, които са помогнали за осъществяването му.

Съоснователят на Gnosis Мартин Кьопелман разкри, че след сливането блоковете са показали „невероятна стабилност“, тъй като е бил пропуснат само един. Бутерин също потвърди това мнение, като заяви, че процентът на пълните блокове е спаднал до 10%. През последните две години сливането беше едно от най-очакваните събития в крипто пространството, като общността беше изправена пред различни предизвикателства. Според Ethereum Foundation сливането може да се оприличи на замяна на двигателя на космически кораб по време на полет. Миграцията ще намали консумацията на енергия на ETH с до 99%. Бутерин, позовавайки се на Джъстин Дрейк, заяви:

„Сливането ще намали потреблението на електроенергия в световен мащаб с 0,2%.“ Според данни от ultrasound.money сливането също така ще намали драстично емисията на Етериум с до 90%.

Данните от Glassnode, анализирани от CryptoSlate, също показаха, че средният hashrate на ETH пада в реално време. От друга страна, данните на 2miners показват, че хешратът на добива на proof-of-work токени като Ethereum Classic (ETC), Ravencoin (RVN) и други е нараснал през последните 24 часа до нови върхове. Според данните на Glassnode балансът на ETH на борсите също се е повишил значително веднага след сливането. Към момента на публикацията има над 500 000 туита за сливането. Междувременно цената на Етериум също реагира положително на новината, като се повиши с 3,5% през последния час след потвърждаването на сливането.

Източник: https://cryptoslate.com/ethereum-completes-switch-to-pos-after-merging-beacon-consensus-chains/

Leave a Reply