CoinMarketCap прави първото си придобиване, за да предостави „истинските цени“ за криптовалутите

CoinMarketCap направи първото си придобиване. Компанията е придобила Hashtag Capital, стартова компания, занимаваща се с разработване на алгоритми, които анализират „всички точки на наличната ликвидност”, за да отразят по-точно активите. По този начин гигантът иска да предостави „истинските цени“ за криптовалутите на своите посетители.

CoinMarketCap, доставчикът на данни за пазара на криптовалута направи първото си придобиване. Компанията е придобила Hashtag Capital, стартова компания, занимаваща се с разработване на алгоритми, които анализират „всички точки на наличната ликвидност” с цел по-точно отразяване на актив.

Четете още: Забраните ще доведат до увеличаване на цената на Биткойн според Дойче банк

Според прессъобщението, Hashtag Capital вече е разработил набор от алгоритми за определяне на „истинските цени“ за криптовалутите. След придобиването, екипът на компанията ще се присъедини към CoinMarketCap и ще продължи да разработва алгоритми за ценообразуване и подобрява предлагането на данни.

Брендън Чез, главен изпълнителен директор на CoinMarketCap, каза:

Ние сме развълнувани да прокараме пакета за ценообразуване на криптовалута в CoinMarketCap, надхвърляйки нашите традиционни средноизчислени цени с още по-сложни ценови алгоритми и анализи. Екипът на Hashtag Capital ще бъде в състояние да добави значително към усилията ни в областта на данните и да задвижи следващата фаза на CoinMarketCap в предоставянето на продукти за данни на пазара. „

Първоначално Hashtag Capital е фонд за крипто-търговия с абсолютна възвръщаемост, след което започва да работи за подобряване на качеството на данните на пазарите. Екипът на стартъпа включва Yangbin ‘Wybe’ Kwok, съосновател на Zopim, Jeremy Seow, който е продуктов мениджър за Zendesk Chat, и рисков партньор в ChainRock, и Spencer Yang, който преди това е бил член на международните екипи за разширяване на Cobo, CryptoKitties и Unikrn.

Точен подход за ценообразуване на CoinMarketCap

Според CoinMarketCap, те определят цената на всяка криптовалуте, използвайки „среднопретеглена цена“ (VWAP), която по същество присвоява тежест въз основа на обема на обменящата се валута към криптовалутата. CoinMarketCap се фокусира върху предоставянето на колкото се може повече източници на данни, така че глобалните средни цени да са много точни.

В прессъобщението се казва:

„Винаги е било в нашата философия да предлагаме колкото се може по-голяма видимост и широчина в покритието на крипто-пазара, вместо да избираме някои обмени и да пренебрегваме други важни точки на ликвидност. Ние вярваме, че тази гледна точка ще продължи да води до по-голяма точност в данните, тъй като включването на всички източници на данни ще създаде изчерпателен поглед върху глобалната ликвидност. ”

През май CoinMarketCap сформира Алианс за отчетност на данните и прозрачност (DATA), към който се присъединяват Binance, Bittrex, OKEx, Huobi, Liquid, UpBit, IDEX, OceanEX, Gate.io, KuCoin, HitBTC и Bitfinex. Съюзът има за цел да насърчава по-голяма прозрачност, отчетност и разкриване на информация от проекти в крипто-пространството. Освен това, CoinMarketCap изисква всички борси, изброени на неговата платформа, да предоставят данни за търговия на живо и данни за поръчките на живо.

Четете още: Скокът в цената на Биткойн е подхранван от опитни крипто-търговци

С Hashtag Capital, CoinMarketCap ще увеличи усилията за DATA.

Карилин Чан, главен директор по стратегията в CoinMarketCap, заяви:

„Наистина сме развълнувани от бъдещия напредък в CoinMarketCap! С новите усилия за данни, които ще стартираме, в допълнение към нашия DATA Alliance, ние ще можем да предоставим наистина всеобхватна платформа за нашите потребители и клиенти, и да проправим пътя за продължаващо участие на цялата индустрия в разработването на криптографски данни. ”

В силно променливия свят на криптовалутите е време да продължим да развиваме и подобряваме методологията на ценовите индекси. С такава гледна точка, CoinMarketCap е сигурен, че фокусирането им върху точността и включването ще доведе до по-голяма прозрачност и прецизност при откриването на точната криптовалута.

Източник

Leave a Reply