Coinbase ще спре залагането на ETH при регулаторна заплаха, казва главният изпълнителен директор

В отговор на хипотетичен сценарий в Twitter главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг заяви, че компанията ще спре услугите си за залагане на Ethereum, за да запази целостта на блокчейн мрежата в случай на регулаторна репресия.

Бързи факти

Хипотетичният въпрос беше публикуван в неделя от Лефтерис Карапетсас, основател на Rotki, приложение за криптоанализ и счетоводство с отворен код, като в него бяха отбелязани големи компании като Coinbase, Kraken, Lido Finance, Staked и Bitcoin Suisse.

Карапетсас попита компаниите как биха отговорили, ако регулаторните органи поискат от тях да цензурират на ниво протокол на Етериум с техните валидатори, като предложи две възможности: „А) да се подчинят и да цензурират на ниво протокол“ или „Б) да спрат услугата за залагане и да запазят целостта на мрежата“.

Армстронг отговори в четвъртък, като написа: „Това е хипотеза, с която се надяваме да не се сблъскаме в действителност. Но ако се наложи, мисля, че ще изберем вариант Б. Трябва да се съсредоточим върху по-голямата картина.“

Главният изпълнителен директор на Coinbase добави още, че е възможно да се появи и трети, по-добър вариант: „Възможно е да има и по-добър вариант (C) или правно предизвикателство, което да помогне за постигането на по-добър резултат.“

В началото на август Coinbase Prime започна да предлага залагане на ETH на базирани в САЩ институционални клиенти. В последното си писмо до акционерите Coinbase пише: „В началото на август за първи път започнахме да предлагаме залагане на Етериум за институционални клиенти. Ще продължим да добавяме повече активи за залагане както за нашите клиенти на дребно, така и за институционалните клиенти занапред“.

Източник: https://forkast.news/headlines/coinbase-would-shut-down-ethereum-staking-under-regulatory-threat/

Leave a Reply