Coinbase получава 300 млн. долара финансиране, има за цел да добави „Стотици криптовалути“

Coinbase получава 300 млн. долара в ново финансиране, има за цел да добави „Стотици криптовалути“

За пореден път обменният гигант на криптовалути Coinbase направи заглавието на деня, като обяви ново финансиране от $300 млн.

Според блог пост от Асиф Хиржи, президент и главен изпълнителен директор на Coinbase:

Днес имаме удоволствието да съобщим, че Coinbase ще добави допълнително 300 млн. долара инвестиции към общата стойност от над 8 милиарда долара, за да ускори приемането на криптовалути и цифрови активи.

Това допълнително финансиране идва от кръг от „сериите E“, воден от Тигър Глоубъл Мениджмънт, и включва участие от Y Combinator Continuity, Wellington Management, Andreessen Horowitz, Polychain и др.

За какво ще се използва финансирането?

Coinbase заяви, че планират да използват това финансиране, за да ускорят 4 ключови области на бизнеса.

Първата е „Глобално разширяване“. Coinbase планира да изгради инфраструктура за бордови фиатни валути от цял ​​свят и да даде възможност за обмен на посочения фиат с крипто на регулираните пазари.

Попитайте ни за хардуер за добив на криптовалути тук.

Освен това Coinbase обяви смелите си планове да предлага много повече криптовалути.

Както се посочва в прессъобщението на Coinbase:

Виждаме стотици криптовалути, които могат да се добавят към нашата платформа днес и ние ще поставим основата за подкрепа на хиляди в бъдеще.

В допълнение към изграждането на инфраструктура за бордови фиатски валути, Coinbase ще продължи да разработва приложения за крипто. Такива разработки включват наскоро обявената подкрепа за стабилна валута (USDC).

Фирмата ще продължи да развива и подобрява своя портфейл за Coinbase.

Окончателното и може би най-очакваното използване на финансирането от 300 млн. долара ще бъде „Привеждане на институциите в крипто“. Плановете на Coinbase предвиждат добавяне на различни функции, както и допълнителни криптови активи за тяхното предлагане на попечителство, за да донесат големите пари от институциите.

С оглед на тези цели, Coinbase потвърди ангажимента си да бъде крипто-лидер на пазара:

Coinbase е и ще остане първа крипто-компания … Виждаме растежа на Coinbase като потвърждение, че екосистемата ще продължи да расте само по размер, влияние и въздействие – в крайна сметка ще открие по-отворена финансова система за света.

Как би могло това развитие да се отрази на растежа на крипто пазара?

Ако Coinbase успее да осъществи успешно разработките и идеите, които финансирането от 300 млн. долара би трябвало да подкрепи, ефектът върху пазара на крипто може потенциално да бъде значителен.

Например, ако Coinbase са изброили стотици, ако не хиляди, криптовалути в своята платформа, тези монети ще получат значително количество експозиция. Като един от най-големите и най-надеждни обмени на криптови валути в света, Coinbase има над 20 милиона потребителя и на платформата се търгуват над 150 милиарда долара.

Наскоро добавената монета 0x е пример за „Ефектът на Coinbase“. ZRX е отбелязал 40% скок в цената, след като е бил вписан в Coinbase, като подчертава как по-голямата експозиция и ликвидност могат да повлияят на стойността на монетата.

Също така, ако Coinbase изпълнява нови функции, които по-лесно улесняват намирането на фиатски валути и функции, които привличат институции, още повече пари ще могат лесно да се влеят в крипто пазарите.

Източник

Leave a Reply