Christian Dior представя Блокчейн платформа за проверка на луксозни стоки

ConsenSys обедини усилията си с LVMH и Майкрософт, за да изгради платформа, задвижвана от блокчейн. Тя ще позволява на потребителите да проверят автентичността на луксозните стоки. Това се съобщава в прессъобщение от 16 май.

Консорциумът казва, че системата, известна като Aura, е проектирана да „обслужва цялата луксозна индустрия с мощни услуги за проследяване на продукти“.

LVMH марки, включително Louis Vuitton и Christian Dior, вече участват в проекта. Провеждат се дискусии за разширяване на Aura към други имена от висок клас в рамките на групата. Ето и самото съобщение за новините:

„AURA дава възможност на потребителите да получат достъп до историята на продуктите и доказателство за автентичността на луксозни стоки – от суровините, през мястото на продажба, чак до пазарите втора употреба.“

Технологията вижда уникална информация за всеки продукт, съхранявана в споделена книга. След това клиентите могат да използват официалното приложение на марката, за да получат сертификат, предлагащ подробности за неговия произход.

Четете още: Европейски институт по Блокчейн ще бъде създаден в Германия

Според групата, Aura – базирана на блокчейна Етериум и използваща Microsoft Azure – също ще предлага етична и екологична информация, инструкции за грижа за продукта и гаранционно обслужване.

Екипът на Aura се надява, че в крайна сметка ще бъде използван и от конкурентни луксозни марки, което ще им позволи да предложат специално пригодени услуги или да засилят лоялността на клиентите. Кен Тимсит, управляващ директор на ConsenSys Solutions, добави:

„AURA е иновация за луксозната индустрия. ConsenSys е горд да допринесе и да работи с LVMH по инициатива, която ще служи на цялата луксозна индустрия, защитавайки интересите, почтеността и неприкосновеността на личния живот на всяка марка. ”

Докладите, че се работи по AURA се появявиха през март.

Висококачествените марки все повече се обръщат към Блокчейн, за да потвърдят произхода на своите продукти. Наскоро в докладите се посочва, че премиум марката алкохол Ailsa Bay е планирала да пусне скоч уиски, проследено с система, базирана на блокчейн.

Източник

One Reply to “Christian Dior представя Блокчейн платформа за проверка на луксозни стоки”

Leave a Reply