BTC, ETH, XRP, LTC се показаха пред милиони зрители по френската телевизия

Докато Франция планира повече регулации около криптовалутите, един френски телевизионен канал даде на зрителите си кратко въведение в света на криптото. Един гост в шоуто приличаше много на главния изпълнителен директор на Рипъл Брад Гарлингхаус. Един от въпросите пък беше свързан именно с криптовалутите.

Шоуто, наречено “Всеки иска да заеме мястото им” е игра, в която шестима участници се изправят срещу предишния шампион, за да го изместят. Участниците бяха попитани – може би добродушна закачка с двойника – „Коя криптовалута, изобретена през 2008 г., е най-използваната в света?“, като отговорите бяха Биткойн, Етериум, Рипъл и Лайткойн.

Дали участието на двойника на Гарлингхаус е съвпадение или не, не знаем.

По-рано тази година Китай популяризира блокчейна по държавен телевизионен канал, който има зрителска аудитория от стотици милиони. Самата Франция се превърна в малко по-приспособима към криптовалутите и технологията блокчейн, след като наскоро прие закон, който ще позволи на нейната застрахователна индустрия на стойност 2 трилиона долара да инвестира в криптовалути чрез специализирани професионални фондове.

Източник

Leave a Reply