Bittrex премахва Monero, ZCash и Dash след две седмици

Монетите за поверителност са подложени на внимателен преглед от регулаторите.

Крипто борсата Bittrex обяви, че ще премахне монетите за поверителност Monero (XMR), ZCash и Dash в петък, 15 януари, в 23:00 UTC.

Регистрираната в Бермудите борса не даде причина за премахването, но и трите са монети за поверителност – клас криптовалути, които предлагат непроследими транзакции. Monero е частен по подразбиране, а ZCash и Dash имат опция за частни транзакции.

Монетите за поверителност са под контрола на регулаторите, които ги считат за спомагатели на незаконна дейност. Пазарът на Darknet White House, например, приема транзакции на Monero само поради своите функции за поверителност. По-лесно е да се проследят транзакциите с Биткойн.

Според Рипъл съдебният иск на SEC е навредил на „безброй невинни притежатели на дребно на XRP“

Bittrex цитира „променящите се регулаторни стандарти и други проблеми със спазването“ сред причините за премахването на токените от списъка.

По-рано тази седмица Bittrex беше една от няколкото борси, която премахна XRP, след като Американската комисия по ценни книжа и борси заведе дело срещу създателите на XRP за набиране на 1,3 милиарда долара от текущи нерегистрирани продажби на ценни книжа. Рипъл, компанията, посочена в съдебните дела, отрича обвиненията.

Източник

Leave a Reply