Bitcoin SV е пълна измама, казва съоснователят на Етериум

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин, в интервю за канала на Hardcore Crypto в YouTube, говори открито по един наболял въпрос. Според него Bitcoin SV е пълна измама. Бутерин говори по различни теми. Някои от тях бяха процъфтяването на децентрализираните борси и делистирането на BSV от Бинанс. За последната той имаше от една страна „аргументи в нейна полза“, но от друга тя се е показала като „централизирана борса, която притежава много власт“.

Бутерин беше съвсем откровен в описанието си за BSV, но също така спомена основните проблеми и факта, че една борса може да реши да извади криптовалута по собствена воля.

Очевидно е, че Bitcoin SV е пълна измама, но премахването от Бинанс – това беше интересно. Има аргументи в полза на това, но има и аргументи които казват, че това е централизиран обмен, който притежава много централизирана власт.

Четете още: Какво е Биткойн?

Той също така споменава големите такси за търговия, наложени от Бинанс, и че те „влияят върху това кои монети печелят и губят, като избират търговски двойки.” Това са често срещани критики и най-големите мотиви за прокарване на децентрализирани борси.

Бутерин многократно критикува Bitcoin SV, след като го нарече „чист боклук“. Той също критикува централизираните борси, като се надява, че настъпването на децентрализирани борси най-накрая ще премахне контрола от централизираните борси. Ако това се провали, ще предизвика сериозни проблеми за инвеститорите и пазара. Бутерин беше казал наскоро:

Наистина можем да отнесем тази глупава избирателна власт, която тези централизирани борси имат. Те имат тази способност да решат кои символи да стават големи, като решат да ги добавят и след това да начисляват тези $ 10 милиона до $ 15 милиона такси. Колкото повече можем да избягаме от този свят и постигнем нещо, което всъщност удовлетворява ценностите на отвореността и прозрачността, толкова по-добре.

Източник

Leave a Reply