Binance доминира в класацията на най-добрите борси, като регистрира най-висок пазарен дял от 2017 г. насам

Накратко

През август борсите от най-висок ранг са представлявали 94,3% от общия спот обем – най-високият пазарен дял, регистриран от ноември 2017 г. насам.

Binance запази първото си място на пазара с 55,1% от общия пазарен дял на обменния обем.

С връщането на търговската волатилност на пазарите инвеститорите останаха предпазливи в движенията си, но активни.

На фона на надвисналата несигурност в макроикономическата финансова екосистема водещи борси като Binance успяха да откраднат шоуто по отношение на обемите и интереса на потребителите.

През август волатилността се завърна на пазарите на криптовалути, тъй като водещите криптоактиви по пазарна капитализация – биткойн и етериум – не успяха да пробият над ключовите нива на съпротива. Цените на BTC и ETH затвориха на нива от 20 050 и 1 554 долара, спадайки съответно с 14,0% и 7,47% през последния месец.

Ефектът от ограничаването на динамиката и волатилността на пазара се прояви в обема на спот търговията на централизираните борси, който през август скочи с 36,8% до 1,91 трлн. долара.

По-волатилната и непредсказуема среда накара инвеститорите и търговците да бъдат по-предпазливи, което можеше да се види в техните инвестиционни модели и психология през миналия месец. В доклада на CryptoCompare се подчертава, че Binance, една от водещите световни борси за криптовалути, е завладяла 55,1% от пазарния дял на спот обема през август, тъй като борсите от най-висок клас са запазили пазарната си доминация.

Binance доминира пазарния дял

Данните подчертават, че през последния месец общият обем на спот търговията е нараснал с 36,8% до 1,91 трилиона долара, тъй като инвеститорите продължиха да се възползват от нестабилността. Обемът на спот търговията на борсите от най-висок ранг нарасна с 41,6% до 1,80 трлн. долара, докато обемът на спот търговията на борсите от по-нисък ранг намаля с 12,3% до 108 млрд. долара.

Всъщност пазарният дял беше завладян до голяма степен от най-големите борси, които представляваха 94,3% от общия спот обем. Това беше най-високият пазарен дял, завладян от борсите от най-високо ниво от ноември 2017 г. насам.

Binance остана най-голямата спот борса от първо ниво по обем на търговията с 438 млрд. долара, следвана от Coinbase с 58,3 млрд. долара и AAX с 54,9 млрд. долара. Продължаващата доминация на Binance представи по-високата активност на тълпите на дребно на фона на продължителни периоди на волатилност.

Продължава ли несигурността да тормози пазара на BTC?

През август, когато BTC и ETH не успяха да преминат над съответните си ключови нива на съпротива при 24 500 и 2 000 долара, инвеститорите продължиха да разчитат на водещите борси на фона на несигурните макроикономически условия. Тази волатилност бе отразена в обема на търговията, тъй като спот търговията на централизираните борси скочи с 36,8% до 1,91 трлн. долара.

Спот търговията с биткойни в USDT се увеличи с 15,4% през август до 10,1 млн. BTC, тъй като инвеститорите продължават да предпочитат сигурността при настоящите несигурни макроикономически условия. Спот търговията с BTC в BinanceUSD (BUSD) и USD нарасна с 0,44% и 0,33% до съответно 2,14 млн. и 1,31 млн.

При разглеждане на нетните потоци на BTC на обобщените борси може да се каже още, че несигурността все още измъчва инвеститорите в BTC, тъй като нетните потоци остават предимно положителни през целия месец август. Те са положителни, когато на борсите влизат повече средства, отколкото излизат, и обратно.

Обемът на дериватите е на годишно дъно

Тъй като обемът на спот търговията нарасна с 36,8% до 1,91 трлн. долара, обемът на търговията с деривати на всички централизирани криптоборси се увеличи с 1,91% до 3,16 трлн. долара, регистрирайки първото си увеличение от три месеца насам.

Нарастването на обема на спот търговията доведе до спад на пазарния дял на дериватите с 9,59% до 62,4%, което е най-ниската стойност за показателя за годината. Исторически погледнато, пазарът на деривати доминира в обема на търговията с криптовалути.

Спадът в пазарния дял на дериватите отразява несигурните макроикономически условия с нарастващи нива на инфлация и надвиснала заплаха от рецесия. Ценовото действие след потвърждаването от Фед на позицията му за контрол на инфлацията предполага, че е имало силна разпродажба от спотовите наличности на инвеститорите.

Източник: https://beincrypto.com/binance-dominates-the-ranks-as-top-exchanges-record-highest-market-share-since-2017/

Leave a Reply